Weekend de iarnă la malul mării. Ce surprize vi se pregătesc

300
Weekend de iarnă la malul mării. Ce surprize vi se pregătesc - evenimente-1575701829.jpg

Articole de la același autor

Dacă este weekend, atunci ieșiți din casă și bucurați-vă de toate surprizele care vă așteaptă în oraș, relaxați-vă, luați o gură de aer curat, pentru că meritați, mai ales după o săptămână întreagă de muncă și stres. 


Aveți în familie și un copilaș? Foarte bine! Mergeți cu întreaga familie la Festivalul Iernii, în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. Ca și în anii trecuți, evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă și-a deschis, deja,  porțile. Aici, vor avea loc până la data 12 ianuarie Atelierele Moșului, întâlniri cu zâne, spiriduși, elfi, magicieni sau eroi fantastici. În plus, în tot acest interval veți avea posibilitatea de a da ochii cu îndrăgitul Moș Crăciun.


Pentru cei mai temerari dintre dumneavoastră, există Crosul "Gerilă", care va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, începând cu ora 9.00, în stațiunea Mamaia, în zona hotelului "Rex". Evenimentul sportiv finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de clubul sportiv "Trident" Triathlon Team Constanța se adresează tuturor iubitorilor de sport. 


Câteva ore mai târziu, urmează "Billy șchiopul", spectacol ce va fi pus în scenă sâmbătă, 7 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța. Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. Personajul principal, însă, este limbajul folosit de oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice pentru a exprima ce gândesc. 
Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Spectacolul este regizat de Vlad Massaci, iar scenografia este realizată de Iuliana Vâlsan. Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. Asistent de regie este Teodora Petre. 


"Memoria apei", pe scena Teatrului de Stat Constanța


Tot aici, constănțeni pot viziona duminică, 8 decembrie, de la aceeași oră, "Memoria apei". Această comedie tristă scrisă de Shelagh Stephenson revine în repertoriul TSC. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros. Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Pe scenă vor evolua actorii: Alina Mantsu, Dana Dumitrescu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Andu Axente și Liviu Manolache.


Un alt spectacol ce nu trebuie ratat este "Eu dau banu', eu dau ora exactă!", care va avea loc duminică, 8 decembrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Teatrul "Principal" aduce la Constanța un spectacol spumos, care reprezintă o minuțioasă radiografie a societății românești post-decembriste. Premiera este o extraordinară comedie în care sunt luate la "mișto" tertipurile politice de astăzi. Piesa regizată de Răzvan Oprea beneficiază de o distribuție formată din actorii: Carmen Tănase, Ion Ionuț Ciocia, Victor Vurtejanu, Maria Radu/Rădița Roșu, Silvia Stanciu, Carmen Epuran, Gabriel Fătu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6596 secunde