Week-end pe litoral cu mâncare bună, muzică relaxantă și evenimente pe alese

239
Week-end pe litoral cu mâncare bună, muzică relaxantă și evenimente pe alese - fondovacantacubun-1501853223.jpg

Articole de la același autor

În ultima lună a verii, seria evenimentelor sportive și culturale continuă pe litoralul de la malul Mării Negre, dar și în Delta Dunării. Astfel, turiștii și constănțenii, au la dispoziție fel și fel, de evenimente inedite,, pentru a se distra și pentru, a petrece vacanța într-un mod cât mai plăcut și autentic.


Una dintre surprizele acestui sfârșit de săptămână se adresează celor care iubesc viteza. Așadar, astăzi și mâine, vitezomanii sunt așteptați să ia parte la cea de-a patra etapă din Campionatul Național de Drift, care se desfășura la Centrul Comercial VIVO! Constanța. Accesul este gratuit, iar show-ul pus în scenă de cele 40 de mașini este unul grandios, după cum afirmă chiar organizatorii, reprezentanții Clubului Sportiv Romanian Drift Community cu sprijinul Asociației Litoral Delta Dunării. Proiectul este finanțat din bugetul taxei de promovare a agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță.


Și în Piațeta Casino din Mamaia continuă evenimentele, organizate în cadrul festivalului Mamaia Fairytale, după următorul program: sâmbătă, 5 august, începând cu ora 20.30, fanii trupelor Bosquito și Mandinga se pot bucura de două concerte incendiare. Duminică, 6 august, începând cu ora 19.30 se va desfășura Balcanica, un spectacol de excepție cu muzică și dansuri tradiționale.


Miresme aromate în Piațeta Perla din Mamaia


Din fericire pentru gurmanzi, sfârșitul de săptămână se anunță promițător. Caravana dedicată street food-ului cucerește Mamaia. În perioada 1-10 august, Piațeta Perla Mamaia va fi invadată de cele mai aromate miresme și gusturi. Participanții vor putea încerca din varietatea de preparate disponibile, de la burgeri delicioși, până la clătite uriașe sau înghețată artizanală.


După o masă de pomină, merge și un film de Oscar. Până pe 13 august, Constanța găzduiește caravana Filmelor de Oscar. 18 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor vor fi proiectate în fiecare seară, de la 21:30, în aer liber (de marți până joi, în Piața Ovidiu, iar de vineri până duminică pe faleza Cazino din Constanța). Intrarea este liberă, pentru public, în limita locurilor disponibile. Filmele selectate pentru acest week-end sunt "Strania poveste a lui Benjamin Button", sâmbătă, iar "Zootopia", duminică, acesta din urmă fiind o poveste extraordinară, apreciată de publicul tânăr.


Și, dacă sunteți vânători de premii, Primăria Năvodari organizează duminică, 6 august, concursul de pescuit sportiv "Peștișorul de Aur". Locul de desfășurare este "Balta lui Mihai", Năvodari (în spate la LIDL).


Un week-end cultural cu surprize nenumărate


Până pe 27 august, puteți participa la câte un concert zilnic, între orele 20:00 – 21:00, în cadrul evenimentului Sunset Sea-mphony, dedicat atât iubitorilor muzicii clasice, cât și celor care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock. Concertele, susținute de orchestra Bigg Dimm a’ Band a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, se vor desfășura pe faleza Cazino Constanța.


Sâmbătă, începând cu ora 17.00, la Muzeul Marinei Române va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică "Orizonturi... marine". Evenimentul, organizat de Muzeul Marinei Române și Liga Navală Română, filiala Constanța, este dedicat aniversării a 115 ani de la prima manifestare a Zilei Marinei Române (1902-2017). Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5-25 august 2017.


Un alt eveniment de excepție, ce se desfășoară tot sâmbătă, ora 17:00, organizat de asociația culturală "Nihil Sine Arte", la Muzeul de Artă din Constanța, este dedicat poetului Ovidiu (Publius Ovidius Naso): Ovidiu, vin și lacrimi. Acest moment special are loc la 2060 de ani de la nașterea și 2000 de ani de la moartea poetului roman, care și-a petrecut sfârșitul vieții la malul Mării Negre, exilat la Tomis.


Invitatul seratei culturale este Matteo Taufer, profesor de limba greacă și latină, președintele Asociației Italiene de Cultură Clasică din Trento. Alături de filologul și cercetătorul italian vor concerta talentata artistă Aida Tavitian, fiica binecunoscutului pianist de jazz Harry Tavitian, și Octavian Renea, profesor și pianist la Munchen.


Cei aflați în Tulcea și Delta Dunării, în această perioadă, pot lua parte la Festivalul de Muzică Bună ce va avea loc în Satul Pescăresc, în zilele de 4 și 5 august. Invitații speciali sunt Compact, Timpuri Noi, Mircea Baniciu și alții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4407 secunde