Vreți să luați parte la "Menajeria de sticlă" sau "Nunta lui Figaro"?

167
Vreți să luați parte la

Articole de la același autor

Teatrul de Stat din Constanța (TSC) își așteaptă publicul în acest week-end la "Menajeria de sticlă" de Tennessee Williams și "Nunta lui Figaro" de Pierre Beaumarchais. Pentru cei interesați să ia parte la o dramă, "Menajeria de sticlă" este opțiunea cea mai bună, piesa jucându-se sâmbătă, 24 februarie, la ora 19.00.

Aici, Amanda, mama conservatoare, sudistă, este interpretată de Nina Udrescu. Ea este urmată îndeaproape de fiica ei, Laura (Lana Moscaliuc), care este timidă, neadaptată și fragilă, spre deosebire de pretendentul ei, Jim (Andrei Cantaragiu), un mic slujbaș cu aspirații de lider politic. Fiul, Tom, interpretat de Marian Adochiței este personajul principal, piesa fiind, de fapt, amintirea lui recurentă.

Decorul a fost conceput de Titus Ivan, iar regia este creația tinerei Diana Mititelu, care și-a susținut cu această piesă examenul de licență.

Duminică, 25 februarie, tot de la ora 19.00, publicul constănțean este invitat la o nuntă, cea a lui Figaro. Potrivit reprezentanților teatrului, piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez mai cuprind "Bărbierul din Sevilla" și "Mama vinovată", toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârșitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocrației franceze.

Totuși, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes, chiar și în rândul aristocraților. Opera lui Mozart cu același titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Din distribuție fac parte: Tani Ștefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia de Gabriela Nicolaescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Lora cântă  la Mangalia,  de Dragobete
Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Ce trebuie să facem de Dragobete
Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Colegiul de Marină se mută la Școala 15
Pagina a fost generata in 1.2234 secunde