Vremuri neprețuite, evocate de Constantin Bălăceanu Stolnici la Universitatea "Andrei Șaguna"

436

Articole de la același autor

Vineri, 20 octombrie, în Aula Magna a Universității "Andrei Șaguna" din Constanța, a avut loc lansarea unei cărți - eveniment. Rectorul de onoare al UAȘ, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, autorul volumului "Amintiri...Vacanțele mele în vremurile bune de altădată", a fost alături de șaguniști și de invitații lor, pentru a le povesti, cu farmecul său inegalabil, cum arăta litoralul românesc în vremea tinereții sale și cum se bucurau de viață cei din generația sa. Atmosfera acelor timpuri a fost asigurată de muzicieni și de studenții șaguniști care, în costume de epocă, au "transportat" publicul prezent la eveniment în fericiții ani interbelici.

"Sunt onorat să particip, alături de dumneavoastră, la acest eveniment, generat de cel de-al treilea volum de amintiri al domnului academician", a declarat președintele UAȘ, Aurel Papari.

Constantin Bălăceanu Stolnici, descendent al vechii familii boierești a Bălăcenilor, este o personalitate cu formație intelectuală enciclopedică. Este medic neurolog, geriatru, profesor de neuropsihologie și anatomie a sistemului nervos, profesor de istoria culturii și științei, antropolog și deține și acum, la 94 de ani, nenumărate funcții importante.

"Volumul prezentat este o carte minunată. Domnul academician este un povestitor extraordinar cu o memorie nemaipomenită. Pentru domnia sa vârsta este o virtute și ne-a permis, citind această carte, să înțelegem că a cunoscut în viață minunate ctitorii culturale, despre care ne vorbește în carte", a declarat Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă.

Volumul ce a fost lansat vineri face parte din ciclul autobiografic și urmează celor două cărți cu mare succes la public "Amintiri... O viață de poveste în Bucureștiul interbelic" și "Amintiri... Viața la țară - Stolniciul interbelic". Evenimentul se înscrie în seria celor dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea UAȘ.

"M-am gândit mult până să scriu aceste amintiri, pentru că mă gândeam că pe nimeni nu interesează detalii despre viața mea personală și atunci mi-am propus să fac evocări ale unor epoci extraordinare și m-am folosit de amintirile mele din anii interbelici", a menționat academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.716 secunde