Vrei să-ți dai copilul la cele mai tari licee constănțene? Veste bombă la Admitere!

22556
9
Vrei să-ți dai copilul la cele mai tari licee constănțene? Veste bombă la Admitere! - fondvestebomba-1462895462.jpg

Articole de la același autor

Pentru elevii constănțeni de-a VIII-a, zilele și orele se scurg mult prea repede până la marea confruntare - ADMITEREA, timpul fiind cel mai mare dușman, pentru că, vorba românului, "Porcul se îngrașă în ajun!". 


Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut, ieri, public Ghidul de admitere în învățământul liceal și profesional, 5.292 de locuri fiind prevăzute pentru clasa a IX-a în anul școlar 2016-2017, din care 2.156 - filieră teoretică, 2.660 - filieră tehnologică și 476 filieră vocațională.


Mâine, se va afișa distribuția celor 248 de locuri speciale pentru candidații romi, alocate prin planul de școlarizare. 


Prima probă, cea de limbă engleză, este programată miercuri, 25 mai, de la ora 9, la Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Național Pedagogic "Con-stantin Brătescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Ovidius". A doua zi, pe 26 mai, tot de la ora 9, este anunțată proba la limba franceză, doar la trei licee, respectiv "Mircea", "Călinescu" și "Ovidius", urmând ca vineri, 27 mai, la "Mircea" și "Ovidius" să se susțină proba la limba germană. 


Și media ultimilor admiși a influențat schimbarea 


Dacă, anul trecut, câteva licee tehnologice căpătau o clasă în plus la învățământul liceal, de data aceas-ta, vestea bună vine chiar dinspre cele trei licee teoretice constănțene cele mai căutate. 


Așadar, începând cu anul școlar 2016-2017, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și liceele teoretice "Ovidius" și "Traian" vor avea câte o clasă în plus. Dacă la "Mircea" și "Ovidius" este vorba despre o clasă de filologie, la "Traian" a apărut o clasă de mate-info. 


Cum de a fost posibilă această "minune" care cu siguranță îi va bucura pe mulți elevi - și mai ales părinți -, am aflat de la prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct. 


"În urma propunerilor venite din partea unităților de învățământ, a fost efectuată o analiză a rezultatelor admiterii în perioada 2012-2015 și, ținând cont de mai mulți parametri, printre care media ultimilor admiși și gradul de solicitare, a fost aprobată această modificare", a afirmat prof. Codreanu. 


De asemenea, și la licee tehnologice s-au înregistrat reconfigurări, crescând numărul de clase la școala profesională și reduse clasele care în anii anteriori au rămas neocupate. 




Și pentru că tot mai mulți profesori așteaptă acea importantă modificare a admiterii, în sensul excluderii din calcul a acelui procent de 25% media pe anii de gimnaziu, prof. Co-dreanu a spus: "Pentru acest an școlar, metodologia a rămas aceeași. Cât despre viitor, nu avem niciun fel de informații legate de vreo modificare". 


Așadar, pentru absolvenții din pro-moția 2016, media de admitere este media ponderată, în care media ge-nerală la evaluarea națională din clasa a VIII-a are o pondere de 75%, iar media generală de absolvire a cla-selor V-VIII are o pondere de 25%. 


Comentează știrea

Minunat!
10 mai 2016
Comisia de lb germana

Oooo, ce bine! Speram ca la proba de lb germana sa fie presedinte de comisie minunata, neegalata si mult iubita doamna doctor profesor si director de renume judetean mihaela staaaan! Ati pregatit adeverintele? Daca nu se poate sa fie presedinte lasati-o macar sa fie vicepresedinte ca nu se supara! Hartia s-o primeasca, prezenta ei efectiva la fata locului nu-i obligatorie. S-a mai intamplat.

Adevar
11 mai 2016
nu-i adevarat!

ce tot spui acolo de adeverintile lui miha stan? ea n are nevoie de asa ceva, adica de hartii de la comisii de liceu! Pai nu sti ca si le face singura la ea la scoala? Ce mare lucru sa fabrice niste adeverinte si diplome si sa scrie comform cu originalu? pe urma pune stampiluta si semnatura ei pretioasa si gata dosaru de gradatie. Eeee, n o fi sefa mare si tare la germana, ca nu ii place limba asta urata, da in hartii e maaare maestra. Taci dracu o data si nu mai te lega de talentele ei.

Răspuns la: Comisia de lb germana
Adăugat de : Minunat!, 10 mai 2016
Oooo, ce bine! Speram ca la proba de lb germana sa fie presedinte de comisie minunata, neegalata si mult iubita doamna doctor profesor si director...
ptr cei doi de mai sus
11 mai 2016
Exagerati!!

Este imposibil ca cineva sa faca ce insinuati voi si sa ramana pe functia de director sau sa fie lasata sa mai si predea! Nu, nu, nu cred nici in ruptul capului ca d-na inspector general Zoia Bucovala accepta asa ceva. Doar nu e madam stan asta a voastra pe tarlaua ei! Sau o fi?

Răspuns la: nu-i adevarat!
Adăugat de : Adevar, 11 mai 2016
ce tot spui acolo de adeverintile lui miha stan? ea n are nevoie de asa ceva, adica de hartii de la comisii de liceu! Pai nu sti ca si le face...
Palaz
11 mai 2016
Hoții

Păi pe țigani nu îi repartizați după medii ? , le asigurați locuri , iar unii copii care merită să intre la liceu or să rămână pe afară

miruna
11 mai 2016
la liceu

dragi parinti inscrieti-va copii la liceu cu ziduri bune, nu invata cladirea sau profii in locul elevilor, nu are sens sa dai odrasla la un liceu unde nu se poate descurca, suntem satui de impostori=hoti si analfabeti cu note mari si diplome pentru ca au bani de furat!!

Clio
11 mai 2016
Nelamurire

Liceul Traian avea clasa de filologie. Va aparea inca o clasa de real. "Mircea" nu mai avea filologie. Poate ar trebui sa verificati.......daca tot va numiti jurnalisti!!!

monica
11 mai 2016
ziaristica

atentie! exista ziare pe internet care sunt clandestine si dezinformeaza cititorii, mai exista si falsi jurnalisti-se distreaza, care scriu in ziare ce apar in forma tiparita// exista un 'jurnalist' cu ceva probleme la creier care vesnic scrie, numai prostii--ilicea george liceu e.palade--

Răspuns la: Nelamurire
Adăugat de : Clio, 11 mai 2016
Liceul Traian avea clasa de filologie. Va aparea inca o clasa de real. "Mircea" nu mai avea filologie. Poate ar trebui sa verificati.......daca tot...
Tx
11 mai 2016
Oare !

Oare si pe bune, vin fii de oieri (makidoni) ANALfabeti care au ei grija de locurile de la liceu , Puie Monta !

Ana
11 mai 2016
Nedreptate

Bine ca au băgat clase de uman la Ovidius și Mircea abia acum...nu s-au gândit ca mai exista copii care aspira la mai mult în domeniul acesta și singura varianta era doar Traian penorm mulți

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde