Vrei să devii student la UMC? Un nou concurs, în luna septembrie

302
Vrei să devii student la UMC? Un nou concurs, în luna septembrie - vreisadeviistudent-1564688292.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de liceu au scăpat de emoții. Tinerii care au fost respinși sau cei care vor să se înscrie în sesiunea de toamnă la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) trebuie să știe că locurile finanțate de la bugetul de stat au fost ocupate în proporție de 100%. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, poziția UMC pe piața învățământului superior a fost consolidată prin ocuparea, în prima etapă de admitere, a 417 locuri din cele 695 alocate la forma de învățământ cu frecvență.


"Candidații care provin din liceele situate în mediul rural beneficiază, în continuare, de locuri finanțate de la bugetul de stat. Pentru anul universitar 2019-2020, această categorie se poate înscrie pe bază de dosar pentru ocuparea celor 16 locuri rămase disponibile. La sesiunea iulie 2019 a fost alocat un număr de 72 de locuri pentru românii de pretutindeni. Acestea au fost ocupate în totalitate, iar universitatea a solicitat suplimentarea lor. De asemenea, pentru această categorie, se vor acorda burse de studiu pe lângă celelalte facilități de care se bucură în prezent studenții: transport gratuit pe calea ferată, decontarea la jumătate din costul transportului în comun, cazarea gratuită în căminele universității", a precizat rectorul Cornel Panait. 


El a adăugat că înscrierile vor continua pe tot parcursul lunii august, iar în luna septembrie va avea loc a doua sesiune de admitere pe baza concursului de dosare, la toate specializările, atât la forma de învățământ cu frecvență cât și la cea cu frecvență redusă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7128 secunde