Vouchere de vacanță pentru toți angajații din învățământ. Ce valoare au

283
Vouchere de vacanță pentru toți angajații din învățământ. Ce valoare au - profesor-1593591186.jpg

Articole recomandate

Este oficial. Salariații din învățământ vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei. Ordinul dat de Ministerul Educației a intrat în vigoare încă de ieri, iar sumele vor fi impozitate de statul român cu 10%.


Voucherele vor fi virate în format electronic și vor putea fi folosite numai pe baza buletinului de identitate în unitățile de cazare înscrise în programul guvernamental. Foarte important de precizat este că aceste vouchere de vacanță vor avea o valabilitate de un an de zile. 


Beneficiază de vouchere toți salariații din unitățile de învățământ care au lucrat în 2020 indiferent de perioada lucrată, prevede actul normativ.


Angajatorii sunt obligați să înștiințeze beneficiarii cu privire la data alimentării suportului electronic și valoarea voucherelor de vacanță transferate pe acesta. La sfârșitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanță sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligația de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unității emitente.


În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanță alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite, în termen de 30 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.926 secunde