Voi știți care sunt cele 12 reguli de viață?

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 13 August 2019 169
„12 reguli de viață- Un antidot la haosul din jurul nostru”, de Jordan B. Peterson este una dintre cele mai căutate cărți, la ora actuală, în librăriile constănțene. Plin de umor și asociind în mod surprinzător adevăruri ale tradiției occidentale cu ultimele descoperiri din neuroștiințe, autorul ne povestește despre homari și asertivitate, despre skateboarding și adevărații bărbați, despre iadul ranchiunii și aroganței, dar și despre lumina pe care o poate aduce în viața noastră mângâierea unei pisici sau un moment de sinceritate față de sine, dar și față de apropiații noștri.


Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale lui Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există, totuși, un sens ce așteaptă să fie căutat. 


El spune că, într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată. Așa că, cele 12 reguli de viață oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei