Vin probele de foc pentru cei care vor să fie polițiști sau pompieri!

799
Vin probele de foc pentru cei care vor să fie polițiști sau pompieri! - fondadmitere-1591725834.jpg

Articole de la același autor

Tinerii constănțeni dornici să urmeze o carieră în slujba cetățeanului, fie că este vorba despre Poliție, Garda de Coastă sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, trebuie să înceapă să pregătească dosarele de candidatură pentru admiterea la unitățile de învățământ superior. Deși mai târziu decât în anii anteriori, urmare a pandemiei de coronavirus, s-a dat drumul la procedurile de înscriere a candidaților, urmând ca, la începutul lunii iulie, să se desfășoare probele eliminatorii.

Pentru anul de învățământ 2020-2021, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazu", au fost scoase la concurs 136 de locuri pentru ofițeri și 62 de locuri pentru maiștri militari, pentru personalul pregătit pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Repartizarea candidaților pe locurile alocate pentru viitorii polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri va fi realizată, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, după desfășurarea admiterii, în funcție de mediile de admitere și de opțiuni.

Indiferent dacă doresc să ajungă polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri, tinerii interesați trebuie să respecte un cumul de condiții, pentru a putea să intre în examen. Printre altele, să aibă cel puțin 18 ani și să fi absolvit Bacalaureatul, să fi avut cel puțin 9,00 la purtare, în anii de studii - dacă au învățat în România, și să nu aibă antecedente penale. În plus, cei care doresc să urmeze cursurile unei structuri MApN, la forma de învățământ cu frecvență, trebuie să aibă până în 27 de ani și "să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară".



Dosarele de candidatură, până pe 22 iunie


Tinerii interesați să urmeze o carieră în rândul pompierilor pot să descarce cererea tip de înscriere de pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, alături de tabelul nominal al rudelor, dar și de curriculum vitae european și să le depună, completate citeț și olograf, la sediul ISU Dobrogea până pe 22 iunie, alături de restul documentelor prevăzute în dosarul de candidatură.

"Candidații pot opta pentru una sau mai multe instituții de învățământ universitar sau școli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituțiile organizatoare permit participarea la probele de concurs, caz în care se constituie dosare distincte, corespunzătoare numărului de opțiuni", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Probele eliminatorii, în perioada 7-15 iulie

La rândul lor, tinerii interesați să devină polițiști de frontieră sunt îndrumați să depună dosarele de candidatură, la sediile structurilor județene - respectiv, la sediul Gărzii de Coastă - până pe 12 iunie.

Ulterior, atât în cazul viitorilor pompieri, cât și în cazul polițiștilor de frontieră sau polițiștilor, probele eliminatorii se vor susține la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", în perioada 7-15 iulie, potrivit unei planificări care va fi făcută publică în timp util, pe pagina web a MAI.

"Probele de verificare a cunoștințelor se desfășoară la sediile instituțiilor de învățământ, ulterior promovării probelor eliminatorii. Ponderile notelor în mediile de admitere sunt stabilite prin regulamentele de concurs proprii fiecărei instituții. Pe durata concursurilor de admitere nu se asigură cazarea, masa și transportul candidaților", au arătat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Angajament pe 10 ani, pentru o slujbă în forțele de ordine 

Un alt aspect pe care trebuie să îl știe viitorii oameni ai legii este că, în termen de 15 zile de la începerea cursurilor, vor fi obligați să semneze un contract prin care își iau angajamentul să lucreze 10 ani în structura MAI.

"Candidații admiși sunt obligați să încheie, în cel mult 15 zile de la data începerii cursurilor, un angajament privind acceptul de a-și desfășura activitatea în cadrul structurilor Poliției de Frontieră/MAI pentru o perioadă de 10 ani de la data încadrării. Repartizarea candidaților pe locurile alocate beneficiarilor din MAI se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor.

În situația îndepărtării din instituția de învățământ, pentru lipsă de interes la învățătură sau pentru abateri disciplinare, ori la solicitarea elevului de încetare a școlarizării, precum și în eventualitatea în care nu își vor respecta obligația de a îndeplini serviciul în condițiile de mai sus, studentul/elevul este obligat să restituie cheltuielile de întreținere efectuate de MAI, pe timpul școlarizării", au transmis viitorilor candidați reprezentanții Poliției de Frontieră.

În ceea ce privește tinerii interesați de locurile din cadrul structurilor de învățământ MApN și MAI, aceștia urmează să afle, în perioada următoare, când va fi perioada depunerii dosarelor la sediul IPJ Constanța, deocamdată nefiind stabilită cifra de școlarizare la nivelul structurilor de învățământ din subordinea MAI. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5412 secunde