Viața scenografului Eugenia Tărășescu-Jianu, cuprinsă într-o carte

432

Articole de la același autor

Duminică, 23 septembrie, începând cu ora 12.30, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare" va găzdui lansarea volumului "Eugenia Tărășescu-Jianu, scenograf", coordonat de teatrologul Anaid Tavitian. Cartea-album cuprinde în paginile ei o mulțime de interviuri, cronici, scrisori de suflet din partea regizorilor colaboratori și foarte multe și frumoase imagini din spectacolele create de scenograful Eugenia Tărășescu-Jianu.

Constănțeancă get-beget, Eugenia Tărășescu-Jianu a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Scenografie, în anul 1969. Din acel moment, până în 1999, ea a fost scenograf la Teatrul Dramatic din Constanța. Un timp a fost scenograf la Teatrul "Fantasio", urmând ca, între anii 1994-2009, să fie scenograf la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Membră UNITER (Uniunea Teatrală din România), Eugenia Tărășescu-Jianu este scenograful care de-a lungul anilor a creat decoruri și costume pentru toate genurile de spectacol: teatru, teatru de păpuși, balet, operă, operetă, revistă.

În prezent, ea colaborează cu instituțiile de spectacol din Constanța, dar și din țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4872 secunde