Veste bună pentru profesorii constănțeni. Cine va primi cel mai mare salariu

4196
8
Veste bună pentru profesorii constănțeni. Cine va primi cel mai mare salariu - fondvestebuna-1485788052.jpg

Articole de la același autor

Așa după cum declara în urmă cu câteva zile prof. Mitică Iosif, liderul sindicatului din învățământul constănțean, Guvernul României a aprobat vineri, 27 ianuarie, majorarea salariilor pentru personalul didactic și didactic auxiliar cu 15% în medie începând cu data de 1 ianuarie, așa încât la salariul de peste câteva zile profesorii se vor bucura de câteva sute de lei în plus (sau zeci de lei, după caz).

De asemenea, personalul nedidactic va beneficia de prevederile OUG nr. 2/2017, ceea ce înseamnă o mărire de 20% începând cu luna februarie.

Tot la universitate e mai bine…

În preuniversitar, salariile nu se schimbă foarte mult. Un profesor debutant va avea tot în jur de 2.000 de lei, iar salariul ajunge până la aproape 4.000 în cazul dascălilor cu 40 de ani de experiență la catedră și grad I. Cei care au gradul II vor avea între 2.149 lei și 3.324 lei, funcție de vechime.

Un director va ajunge să câștige în jur de 4.800 de lei, iar salariile cele mai mari le au inspectorii școlari generali, care ar urma să primească între 5.954 lei și 6.100 de lei pe lună.

Cele mai mari salarii brute vor fi tot în învățământul universitar, un rector ajungând să câștige între 7.302 lei și 8.405 lei. Profesorul universitar va avea o creștere de 500 de lei, astfel că salariul lui va fi între 3.173 lei - 6.901 lei. Creștere mai mare, de peste 700 de lei, la conferențiarul universitar, care va avea un salariu maxim de 4.348 de lei, iar asistentul universitar va avea o creștere de 400 de lei, adică cea mai mare. Procentual vorbind salariul de bază pornind de la aproape 2.000 de lei.

Se înmulțește și se tot adună

E bine de știu că salariul unui cadru didactic prevede sporuri precum indemnizație pentru învățământul special, gradație de merit, indemnizație pentru activitatea de dirigenție, indemnizație pentru învățători, educatoare, profesori pentru învățământul primar sau preșcolar. Pe deasupra, în Legea nr. 250/2016 scrie că această categorie de angajați și personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și de control primesc, în plus față de ce se acorda până acum, următoarele sporuri și indemnizații: spor de 10-25% din salariul de bază, proporțional cu timpul lucrat și calculat în funcție de numărul elevilor sau al studenților practicanți, pentru personalul didactic desemnat să conducă și să realizeze practică pedagogică pentru pregătirea educatoarelor și a învățătorilor, institutorilor și profesorilor; spor de 7%, 10% și 15% din salariul de bază pentru personalul didactic care asigură predarea simultană la două, trei, patru clase de elevi (pentru două clase: 7%; pentru trei clase: 10%; pentru patru clase: 15%); indemnizație de până la 20% din salariul de bază pentru personalul didactic calificat și personalul didactic de conducere care își desfășoară activitatea în localități izolate; spor de 15% din salariul de bază pentru personalul didactic pentru activitatea de predare-învățare-evaluare din sistemul penitenciar.

Comentează știrea

ROMAN
31 ianuarie 2017
DE ALE URBEI !

MULTZI PARINTZI, NU FAC NIMIC, PENTRU COPIII LOR ! PARINTZII CARE ASTEAPTA TOTUL DE LA SCOALA, NU SE VOR BUCURA DE MARI REZULTATE ALE ODRASLELOR, LOR ! O MAAAARE PARTE DIN PARINTZI, " EDUCA " COPII CU BATAIA, COPIII DE FRICA BATAIILOR, O DATA, AJUNSI ACASA , NU SPUN PARINTZILOR CARE ESTE ADEVARATA SITUATZIE SCOLARA . COPIII / ELEVII, SPUN PARINTZILOR MULTE SI DE TOATE, CRITICA : PROFESORII, COLEGII DE CLASA SI............ ! PARINTZII CRITICA PROFESORII IN PREZENTZA COPIILOR. PARINTZII MERG LA SCOALA SI CEARTA CADRELE DIDACTICE SEVERE, CARE ISI FAC DATORIA CU PRISOSINTZA ! PARINTZII FERICITZI, COPIII BUCUROSI CA AU PUS CADRUL DIDACTIC LA ZID, CA L-AU PUS LA PUNCT ( CA ASA ESTE IN DEMOCRATZIE|?! ) SI DE ACOL-N / COLO, ELEVUL / COPILUL ISI " I-AU NASUL LA PURTARE " SI NUMAI INVATZA, CHIAR MAI RAU SE INTAMPLA, CA NUMAI : INVATZA, RASPUNDE OBRAZNIC PARINTZILOR, CADRELOR DIDACTICE SI TUTUROR, IN FINAL URMEAZA DEZASTRUL SCOLAR PENTRU : ODRASLA SI PARINTZI ! DRAGI PARINTZI ESTE BINE CA SA EDUCATZI COPII DUMNEAVOASTRA CU BLANDETZE SI NU CU BATAIA SI TOTODATA, UNITZI-VA FORTZELE CU, CADRELE DIDACTICE PENTRU DESCOPERIREA CELOR MAI BUNE METODE DE EDUCARE SI INSTRUIRE A ELEVILOR / COPIILOR ! FITZI PARINTZI CU ADEVARAT PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRA, ASTA CAND NE GANDIM, LA : PARINTZII DE ACASA SI LA CEI DE LA SCOALA ! PARINTZILOR , SA IUBIM COPIII, CA UNII SUNT PARINTZI, ADICA CEI CARE AU DAT VIATZA COPIILOR, LOR PUR SI SIMPLU, IAR PARINTZII DE LA SCOALA, LUMINEAZA MINTEA ELEVILOR !

Pacalitul
31 ianuarie 2017
marire 15%

Citez din articol ,,În preuniversitar, salariile nu se schimbă foarte mult." Unde este marirea? Suntem pacaliti!

Dana
31 ianuarie 2017
Oferta noua in anul 2017!

Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: [email protected]

cta
31 ianuarie 2017
hmmm...

de ce nu platesc taxe si impozite DOAR bugetarii??? de ani de zile numai pt ei se lucreaza, culmea, sanatatea si educatia are angajatii care NU traiesc din salarii, spaga in cazul unora, meditatiile neimpozabile in cazul altora ,plus concediul de peste 3 luni anual, evident platit sunt doar bonusuri pt ei !!! ce ofera ei societatii, celor ce le platesc salariile? nesimtire, indiferenta, nepasare, aroganta, samd... culmea, unora dintre ei, tot noi le-am platit educatia, in facultati fara taxa ...

zoro
31 ianuarie 2017
hai ca te-ai suparat !

3 luni pe ani concediu !! Mega tampenie, prostie nu mai zic, ai vazut asa ceva ? Profesorii vin la scoala si cand elevul e in vacanta ! Au alte activitati ce tin de scoala, nu doar de statul la tabla, incheiere de medii, olimpiade, concursuri, cursuri, planificari, asta nu stiai, este ? Dar ti-a fost cam ciuda pe concediul lor... Zici ca fac bani la negru, meditatii, cadouri, pai daca e asa de buna viata asta de profesor, stai mult pe acasa si nu prea faci nimic la munca, de ce nu te-ai facut cadru didactic ? Stai sa ma gandesc, era greu prin scoli, multe examene, concurenta mare pe posturi, titularizare, detasari, injuraturi de la parinti, batjocura de la copii la clasa, etc, etc, nu mai pare asa simplu, nu mai e chiar pentru toata lumea, nu ? Tot tu le-ai platit educatia ? Ce generozitate din partea ta, dar acei copii, acum profesorii injurati de tine, nu aveau familie ? parinti ? poate le-au fost platite scolile chiar de parintii lor, ce zici de asta ? Poate din banii luati de stat de la tine, s-au platit conditiile de detentie ale unui detinut, sau pensia unui pensionar, sau ale unui asistat social. Coincidenta naibii, tocmai tu le-ai platit lor pregatirea pentru o viata de huzur iar tu ai ramas cu munca si nemultumirle. Viata de rahat.. Hai sictir, ca mi-e sila de mizerii din astea ca tine ! Si nu, nu sunt cadru didactic, daca asta te roade.

Răspuns la: hmmm...
Adăugat de : cta, 31 ianuarie 2017
de ce nu platesc taxe si impozite DOAR bugetarii??? de ani de zile numai pt ei se lucreaza, culmea, sanatatea si educatia are angajatii care NU...
parinte...
31 ianuarie 2017
exact...

tu esti dezinformat, are dreptate... cauta informatii cate zile libere are anual un profesor, platite desigur, o sa ramai uimit... apoi, cauta cate ore lucreaza lunar... coroboreaza cu cota din manualele alternative si meditatii... restul e can can .... cat sa mai duca sistemul privat in spate bugetarii ?

Răspuns la: hai ca te-ai suparat !
Adăugat de : zoro, 31 ianuarie 2017
3 luni pe ani concediu !! Mega tampenie, prostie nu mai zic, ai vazut asa ceva ? Profesorii vin la scoala si cand elevul e in vacanta ! Au alte...
care privat
31 ianuarie 2017
in Cta ?

2-3 firme in rest numai gaozarii.

Cineva
31 ianuarie 2017
Marire cica..

Vrajeala..ala reprezinta brutul,in mana,adica net.ul e altceva..la un salariu de 2200 in mana primesti 1600..asa ca lasati-ne cu marirea asta de 50 de ron,ca e ptr fraierii care mai cred in povesti cu mariri.O asistenta cu postliceala ajunge la 3000 lei salariul net,plus bonuri de masa..nici cand ies la pensie nu iau profesorii atatia bani cat una cu postliceala de 2 ani.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5324 secunde