Veste bombă pentru elevii de clasa a VIII-a. Se schimbă admiterea la liceu

459545
11
Veste bombă pentru elevii de clasa a VIII-a. Se schimbă admiterea  la liceu - vesteneasteptata-1472745568.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că a fost numit pentru o scurtă perioadă de timp, actualul ministru al Educației, Mircea Dumitru, a intervenit în câteva puncte cheie ale educației românești, pe care le-a făcut publice în conferința de presă ce a avut loc ieri la Ministerul Educației.
Noua Metodologie de organizare a admiterii în învățământul liceal care a fost aprobată recent prevede ca, în calculul mediei de admitere, ponderea mediei claselor V - VIII să re-prezinte 20%, și nu 25% cum a fost până anul acesta. Restul de 80% fiind reprezentat de media între cele două probe scrise de examen, la limba română și la matematică.


De altfel, marea majoritate a cadrelor didactice constănțene speră ca în cel mai scurt timp această medie din clasele V-VIII să fie eliminată, întrucât ar scăpa de o mare tensiune, fals creată.


De asemenea, s-a mai anunțat că admiterea la liceu se va realiza într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care se vor analiza cazurile speciale, astfel încât procesul se va finaliza mai repede, în 21 iulie.


O altă noutate aprobată de ministrul Mircea Dumitru o constituie eliminarea prevederii obligatorii de la examenele naționale care permitea modificarea notei elevilor după contestații doar dacă era vorba de o diferență de minim 0,5 sutimi.


Același ministru a mai declara că că demarează un proces de modificare a acordării gradației de merit, conferind importanță mai mare profesorilor care lucrează cu copiii din zonele defavorizate.


Se lucrează și la dezvoltarea învățământului profesional dual. Anul acesta se lansează un proiect în 20 de școli din țară pentru nivelul III de calificare, ce va demara odată cu începerea cursurilor.


Cât despre concursul pentru ocuparea funcției de director pentru toate unitățile de învățământ, de la grădiniță și până la liceu, ca urmare a aprobării metodologiei de concurs, acesta va debuta în luna octombrie.


Iar de săptămâna viitoare încep evaluările inspectorilor școlari, echipe mixte din Ministerul Educației se vor deplasa în țară pentru a controla la fața locului.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
manescu ana maria
2 septembrie 2016
admiterea la liceu

Nu este corect de ce sa se schimbe admiterea la liceu Ar trebui sa respecte aceasi reguli cum a fost la mine si la ceilalti Nu sunt de acord cu asta

manescu ana maria
2 septembrie 2016
admiterea la liceu

Nu este corect de ce sa se schimbe admiterea la liceu Ar trebui sa respecte aceasi reguli cum a fost la mine si la ceilalti Nu sunt de acord cu asta

ER
2 septembrie 2016
Admiterea la liceu

Cel mai bine ar fi sa se renunte de tot la media V-VIII deoarece aceasta medie poate ridica elevi la un nivel mai înalt decat cel meritat si ar putea lua locul unui elev care merita💯

VESTE BOMBA!
2 septembrie 2016
STAN NU SE LASA!

Neavand unde sa se duca deoarece la alte scoli s-au ocupat toate locurile ( de director, de profesor, de orice...), fosta manager de succes a colii Dan Barbilian s-a asezat confortabil pe un scaun in spatele clasei, in timpul consiliului profesoral, si da din gura! Critica directorul! Dar nu cum ar face-o orice om normal, cu scaun ....sub fund si la cap, ci cu lasitatea-i caracteristica...Vorbeste intr-una, ca ea stie, ca ea a facut...dar n-a observat cine trebuia, ca nu e bine asa...ca....dumnezeu stie ce baiguie acolo, ca n-o asculta nimeni! Sufera....in semi-tacere, vorbeste singura...oare pentru cat timp? Atat de mare sa fie socul pierderii postului? Hai, Miha, linisteste-te, ca poate o sa mai ai ocazia sa te afirmi...in viitorul nu prea indepartat, adica in cincinalul viitor. Deocamdata e mai bine sa taci si sa inghiti, lasa-l pe noul director sa-si faca treaba! Sau ti-a placut atat de mult ce ti s-a intamplat incat iti doresti sa ti-o mai iei putin?

Fost si actual
3 septembrie 2016
Fan STAN

Doamna stan, vreau sa va trag putin de urechiuse: ati promis, chiar si la sedinta de evaluare a directorilor, ca aveti multa treaba in scoala, si chiar ati spus cu toata gura: curatarea veceurilot! Ei bine, inca nu v-ati dus misiunea pana la capat! Inca aveti timp sa le spalati pana incepe scoala....sau chiar pana poimaine si eu va promit, inca o data, ca va votez in CA! Oricum, nu aveti de ce sa ziceti ca va stricati manichiura, parea deja varza! Dar, lasati, ca va faceti si diriginte, si va scoateti macar o manichiura pe luna moca!

Sport la treaba, doamna stan!
3 septembrie 2016
Tineti echipa aproape!

Daca n-aveti mop, matura, ce va trebuie pentru igienizarea toaletelor, puteti folosi podoaba capilara a catelei insotitoare!

cm
3 septembrie 2016
modificare lege

Ar trebui sa se renunte si la cei 20% sa se ia in considerare decat EN.

Paul aruxandei
3 septembrie 2016
Nesimțiți

Bă,înainte să faceți viața elevilor mai complicată decât este reparați școlile asfaltați drumurile rurale pentru că sunt copii de 8-9 ani care cară un ghiozdan de 20kg pe un drum de piatră de 3 km!!!!!

Marian
3 septembrie 2016
Sunteti Penibili rau de tot

Deci, daca si unui adolescent de clasa a 9 a (Am dat evaluarea) i s-a facut scarba de "metodologiile" voastre, sunteti penibili rau. As vrea sa stiu carui inteligent i-a venit in mintea aia a lui sa faca o asemenea schimbare.. Deci am ajuns sa fim de rasul lumii cu schimbarile voastre cu tot, chiar imi pare rau de tara asta unde traiesc.

Gramatica lui peste
7 septembrie 2016
...2 lei

"marea majoritate"...exista si mica majoritate?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9623 secunde