Vedetele incontestabile ale verii, delfinii Ni-Ni și Chen-Chen

448

Articole de la același autor

Fiecare destinație de vacanță are un loc anume cu care își atrage turiștii, tocmai datorită unicității sale incontestabile.

Inaugurat tocmai la timp, după aproape trei ani de șantier, pentru a oferi turiștilor sosiți pe litoralul românesc una dintre cele mai dragi amintiri, Delfinariul din Constanța a reușit să înregistreze, de curând, un record absolut.

De la înființarea sa, în anul 1969, și până în prezent, nu s-a mai pomenit ca într-o singură zi să-i treacă pragul peste 7.000 de vizitatori, dornici să vadă sau chiar să revadă show-ul oferit de cei doi delfinii, Ni-Ni și Chen-Chen. Motiv pentru care conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a luat decizia suplimentării spectacolelor.

Nici nu s-ar fi putut ajunge la această cifră record dacă în urma renovării sale capacitatea nu s-ar fi dublat chiar, ajungând la 1.370 de locuri, de la 600 până nu demult.

Cu o investiție de aproape 13 milioane de lei, parțial din fonduri europene, clădirea a fost nu numai modernizată, dar și extinsă, acoperită cu panouri și învelitoare vitrate, iar gradenele au fost și ele închise și extinse. Totodată, a fost amenajată o zonă specială pentru expoziții, precum și spații auxiliare sau grupuri sanitare pentru spectatori - platformă de acces cu trepte și două rampe.

Bazinul principal a fost și el mărit, de la 500 de metri cubi la 1.400 de metri cubi, și este în conexiune cu un bazin mai mic, de retenție, care are o capacitate de 180 de metri cubi, unde delfinii pot sta înainte de a intra la spectacole.

De altfel, directorul Adrian Bîlbă declara că, în urma deschiderii noului bazin, delfinii nu vor mai fi mutați în timpul sezonului rece.

S-ar părea că autoritățile locale nu rămân pasive la interesul pe care îl suscită acest obiectiv, așa încât și-au propus achiziționarea a încă două mamifere, dar și a unor lei de mare și pinguini.

Program de vizitare

Până în 31 august, pentru un bilet la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, care asigură accesul la Delfinariu, Microrezervație, Expoziția de Păsări Exotice și Planetariu, vizitatorii vor plăti 40 de lei. Un elev sau student trebuie să plătească 10 lei. Adulții care vor să se plimbe prin Microrezervație ori să viziteze Planetariul achită 8 lei, iar elevii și studenții - 2 lei. Copiii care au mai puțin de șapte ani pot intra gratuit.

Și la Acvariu se modifică prețurile. Un bilet pentru adulți costă 20 de lei, iar copiii plătesc 5 lei.

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii s-a modificat pe timpul verii. Cei care vor să meargă la Acvariu o pot face zilnic, între orele 9.30 și 20.30. Delfinariul, Planetariul, Microrezervația și Expoziția de Păsări Exotice pot fi vizitate, de asemenea zilnic, între orele 9.00 și 19.30.

La Delfinariu, spectacolele încep la orele 10.00, 13.00, 16.00 și 19.00, în fiecare zi. O demonstrație durează 20 de minute. Iar pasionații de astronomie pot participa la demonstrațiile de la Planetariu, de la orele 9.30, 11.00, 12.00, 14.00, 15.30 și 16.30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Copiii din Medgidia expun fotografie
Sâmbătă, 13 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert Proconsul, la Harlequin
Vineri, 12 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Ziua porților deschise la UMC
Pagina a fost generata in 0.9377 secunde