"Valuri de carte", la malul mării. Autorii constănțeni își prezintă operele la târgul de la Cazino

421

Articole de la același autor

Iubitorii de lectură își dau întâlnire, vara aceasta, pe faleza de la Cazinoul Constanța. Târgul "Valuri de carte" propune numeroase titluri atât ale scriitorilor internaționali, cât și naționali. Pasionații de citit au ocazia să se pună la curent cu cele mai noi apariții editoriale, dar și să achiziționeze volume clasice, mai vechi. 


În cadrul târgului care se desfășoară în această perioadă pe faleza Cazino din Constanța, între Acvariu și Poarta 1, un loc dedicat îl ocupă volumele scriitorilor Tomisului. Trei autori constănțeni se regăsesc printre titlurile propuse publicului. 
Astfel, Mihaela Pațachia îi întâmpină pe copii cu cărți însuflețite de personaje din mitologia românească ce își spun povestea în cele trei cărți proaspăt tipărite: "Narcisa, urmașa lui Păcală", "Miluț, urmașul lui Tândală" și "Călin Prepeleac și marea". Micuții se vor întâlni cu pirați ai Mării Negre, cu sirene ademenitoare, cu zmei și scorpii, cu căpcăuni, iele și cu Muma Pădurii, creaturi care îi vor purta într-o lume fantastică, plină de imaginație și farmec. 
De asemenea, Florin Alexandru își prezintă seria polițistă "Compania detectivilor", în care o echipă de justițiari detectivi din Constanța se luptă pentru dreptate în trei cazuri deosebite cuprinse în volumele "Arua", "Averea preotului coreean" și "Artizanul păcatelor". În rândurile unui roman încărcat de umor, îl veți cunoaște pe "Detectivul Hogeac și exhibiționistul", care stârnesc hohote de râs, prinși fiind în acțiuni care se petrec în urbea constănțeană. 
Povestiri despre Constanța veche, locuri și oameni, povești de dragoste adolescentină se regăsesc în romanele scriitorului Nan Constantin Ilie, "Scrisori cu parfum de valuri", "Ape adânci", "Anonimi în Constanța", "Șaptesprezece", "Când se întorc rândunelele" și "Rătăciți în întuneric". 
O prezență specială, autorul Ali Husein Kerim, reprezentat de volumele publicate, ne poartă prin istoria zbuciumată a poporului kurd, o lume marcată de o profundă spiritualitate, de tradiții și de o filozofie proprie.
Serile sunt dedicate sesiunilor de autografe susținute de scriitorii constănțeni. 


XXX 
Ajuns la cea de-a VI-a ediție, târgul "Valuri de carte" de pe faleza Cazinoului poate fi vizitat până pe 6 august, între orele 10 și 24. 
25 de edituri expun peste 20.000 de titluri. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani sunt invitați să participe la ateliere de creație și jocuri educative. O întreagă colecție de produse de creație le provoacă imaginația celor mici: jocuri logice, jocuri de inteligență, cărți de colorat, cărți cu abțibilduri, beletristică școlară, enciclopedii și dicționare, cărți puzzle. În plus, pe adulți îi așteaptă cărți motivaționale, literatură SF, cărți de parenting, gastronomie și beletristică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9074 secunde