"Văduva Veselă", pe scena Teatrului de Operă și Balet

226

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" își așteaptă publicul în acest week-end cu două reprezentații: "Văduva Veselă" și "Nunta lui Figaro". Prima dintre acestea, "Nunta lui Figaro" va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, începând cu ora 18.30.

Soliștii care vor evolua în această operă sunt: Nicoleta Ardelean, Marius Eftimie, Ștefan Popov, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Magda Marcu, Doru Iftene, Liviu Indricău, Laurențiu Severin, Silvia Simionescu, Adrian Bădilă. Artiștii vor cânta sub bagheta dirijorului Adrian Stanache.

Spectacolul "Văduva Veselă" va putea fi vizionat duminică, 21 ianuarie, la aceeași oră. Pe scenă vor urca următorii soliști: Stela Sârbu, Constantin Acsinte, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Mihai Irimia, Marius Eftimie, Iulian Bratu, Adrian Bădilă, Daiana Gavrilescu, Laurențiu Severin, Andrei Băican și Ionela Duma.

"Văduva Veselă" este o operetă în trei acte, care a fost compusă, în anul 1905, de Franz Lehár, pe libretul de Victor Léon și Leo Stein după comedia "Atașatul de ambasadă", de Henri Meilhac.

Spectacolul începe cu elita societății de la Paris, care participă la un bal dat în onoarea onomasticii șefului statului "Pontevedro". La bal se anunță prezența unei frumoase, tinere și bogate văduve, Hanna Glavari, care stârnește nu doar admirație, dar și îngrijorarea ambasadorului.

Știind că imensa avere a Hannei este depusă în seifurile băncii din Pontevedro, el consideră că trebuie să împiedice, prin orice mijloace, înstrăinarea banilor. Prin urmare, acesta se gândește la o posibilă căsătoriei a văduvei cu atașatul ambasadei, Danilo Danilovici, un tânăr elegant, petrecăreț și cam flușturatic, care își petrece timpul mai mult în celebrul local parizian "Maxim". Dacă el va reuși s-o cucerească pe frumoasa văduvă, rămâne să vedeți vizionând piesa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0386 secunde