Vacanțe peste vacanțe, iar la simulare nu reușesc să ia nici măcar 5-ul de trecere

476
3
Vacanțe peste vacanțe, iar la simulare nu reușesc să ia nici măcar 5-ul de trecere - simulare-1521480662.jpg

Articole de la același autor

Elevii din Constanța au cam ținut-o din vacanță în vacanță și pare că încă nu au început să se pregătească serios pentru examenele de la vară, chiar dacă mai este foarte puțin până atunci. 


Simularea evaluării naționale ar fi trebuit să fie un antrenament care să-i familiarizeze cu atmosfera de examen, cu modul de redactare a unei lucrări și nu neapărat al nivelului de pregătire. Cu toate acestea, rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la simulările de acum două săptămâni sunt de-a dreptul îngrijorătoare.


În primul rând, mulți nici nu s-au obosit să se ducă la pretestare. Din 6.077 de elevi înscriși, 454 au absentat în prima zi, la limba română, și 453 în a doua zi, la matematică. În al doilea rând, fie nu au luat în serios simularea, fie chiar sunt foarte slab pregătiți la această oră. La examenul la limba și literatura română, 2.200 din candidați nu au reușit nici măcar să ia nota 5. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, 779 de elevi au obținut note între 5 și 5,95 și 657 între 6 și 6,95, 699 între 7 și 7,95. Au fost și copii care s-au pregătit ceva mai bine, 717 luând între 8 și 8,95, 564 între 9 și 9,95 și șapte elevi au luat 10 curat.


La matematică a fost și mai rău. Aproape trei sferturi din candidați au luat note mai mici de 5. În schimb, 578 de elevi au reușit să ia între 5 și 5,95, 396 între 6 și 6,95 și 335 între 7 și 7,95. Alți 271 de elevi au obținut între 8 și 8,95, 153 între 9 și 9,95, iar 26 de elevi au avut lucrări de nota 10.


Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. "Obiectivele simulării constau în familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea și conștientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanțelor", explică ministrul Educației, Valentin Popa.


Și la BAC a fost destul de greu


Ieri, au început pretestările pentru probele scrise ale Bacalaureatului 2018. Elevii de clasa a XI-a și cei de clasa a XII-a au avut ocazia să vadă cum se va derula proba scrisă la Limba și literatura română. Subiectele au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației Naționale.
 
În funcție de profil și specializare, candidații au avut fie de prezentat particularitățile unei opere de Mihai Eminescu, fie ale unei nuvele sau ale unui roman interbelic. 


"Nu a fost foarte greu, dar a fost destul de mult de lucru. Au fost multe cerințe, numai să citești tot ce scria pe foaia de examen îți lua 15 minute. La prima vedere m-am panicat puțin, apoi le-am luat pe rând și am făcut ce am putut", ne-a povestit Miruna, o elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu".


La clasa a XII-a, candidații nu au fost chiar așa ușor de impresionat. "Știam cât de cât la ce să mă aștept, pentru că văzusem modelele de subiecte. Am terminat destul de repede. Totuși, nu am mai stat să recitesc ultima parte a lucrării. Acum ce o fi o fi. Mama m-a obligat să vin la simulare. Dacă era după mine, nu țineam să o dau. Consider că am învățat suficient și că nu voi avea probleme la examen", ne-a zis Mihai, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu".


Astăzi, este programată proba scrisă la limba maternă, iar mâine, tot de la ora 9.00, proba obligatorie a profilului.


Comentează știrea

okila
20 martie 2018
baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

scoate-ti 50%din materiile astea care parca sunt facute pentru extraterestrii,fiecare ministru caruia nici nu i se usuca bine cerneala pe numire incarca materiile ca sa vezi doamne face si el ceva

ha ha ha
20 martie 2018
analfabeti....

de mici ii invata prost parintii, puturosi dar cu gura mare.... in loc sa invete, vor vacante dese, burse mari.... pai burse sa primeasca doar elevii fara nici o absenta si cu media anuala peste 9,80 !

cta
20 martie 2018
semi analfabeti

hai sa nu exageram ,stiu sa citeasca marcile toalelor ,aceasurilor si a gageturilor si se straduiesc sa socoteasca banii de care au nevoie de la parinti.Parinti care sunt principalii vinovati de nepasare ,indolenta snobism si auto multumire ca pustii lor sunt asa prosti si tupeisti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4975 secunde