Universitatea "Ovidius" se implică în prevenirea infectării cu Covid-19

342
Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) vrea să propună autorităților locale și în primul rând Direcției de Sănătate Publică Județeană, o serie de măsuri, care au ca scop reducerea riscului epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus. Dintre acestea amintim identificarea și evaluarea tuturor dispozitivelor și facilităților de testare pentru noul tip de coronavirus, aflate fie în dotarea facultăților de profil, fie a structurilor de cercetare ale UOC, așa cum este cazul Centrului de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic și Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG).

"În acest sens, se va trece la actualizarea softuri-lor de lucru și dotarea de urgență a acestora cu kit-uri specifice. De asemenea, se are în vedere achiziționarea și distribuirea, în regim de urgență, a consumabilelor specifice de protecție pentru rezidenții aflați în pregătire la universitate, cu prioritate pentru rezidenții din secțiile de boli infecțioase. Totodată, se dorește elaborarea și implementarea, împreună cu facultățile de profil a unui soft de evaluare statistică și management epidemiologic, program ce va fi pus, cu titlu gratuit, la dispoziția autorităților competente. Totodată, instituția este deschisă unei colaborări cu organizațiile studențești din cadrul UOC, îndeosebi cu Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici din Constanța, dar și Liga Studenților, pentru implicarea, pe bază de voluntariat, a acestora în acțiuni complementare, de sprijin, precum analiză statistică, call center etc. Facem precizarea că aceste acțiuni nu vor presupune, sub nici o formă, expunerea studenților implicați la contactul direct cu pacienții sau cu alte posibilități de infectare cu COVID-19", a declarat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, președintele Senatului Universității "Ovidius".

În același timp, se intenționează inițierea unei acțiuni de colectare de fonduri, care va implica întreg colectivul UOC, atât cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice, cât și studenți, destinată achizițiilor specifice situației în derulare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3239 secunde