Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic "Lucian Blaga"

304
Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" au sărbătorit în mod inedit Unirea Principatelor Române. Activitatea, intitulată "În unire stă puterea", a avut loc în sala de festivități a liceului sub forma unui concurs cu două probe, una teoretică și una practică. 


Astfel, elevii din clasa a XII-a C, profil filologie, grupați în cinci echipaje, au răspuns cu seriozitate la întrebările extrase pe tema Unirea Principatelor și reformele lui Alexandru Ioan Cuza. La proba artistică, trei echipaje de elevi din clasele a VII-a au realizat și prezentat un poster tematic în tehnica desen, pictură și colaj. Un juriu format din elevi și profesori a evaluat răspunsurile și creațiile elevilor, apoi a acordat diplome și premii. Activitatea s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins elevii și cadrele didactice prezente. 


"Ziua de 24 ianuarie este un moment emoționant pentru noi, românii, pentru că, prin alegerea lui Cuza ca domn al Principatelor Unite, am reușit să ștergem hotarul ce despărțea cele două țări. Am apreciat implicarea elevilor noștri în această activitate și consider că elevii trebuie să cinstească și să fie mândri de pagina de istorie a poporului român, pagină scrisă de Alexandru Ioan Cuza", a declarat unul dintre profesorii coordonatori, Mariana Ștefan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1454 secunde