Un univers special! "Nu te văd, nu te aud", un spectacol de neratat

325
Un univers special!

Articole recomandate

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Inspectoratul Școlar Județean vă invită, astăzi, la ora 13.30, să luați parte la spectacolul "Nu te văd, nu te aud", la Palatul Copiilor Constanța.

Reprezentația este organizată de elevii din opt școli constănțene drept parte a proiectului "Te văd, te aud", scopul acestuia fiind de a sensibiliza elevii din unitățile școlare cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de auz și văz, astfel încât să conștientizeze dificultățile cu care se confruntă aceste persoane și să învețe cum le pot ajuta.

Proiectul este alcătuit din trei etape menite să contribuie la atingerea obiectivelor proiectului, în special acela de a da voce tuturor celor care au ceva de spus. Astfel, în prima etapă, elevii s-au întâlnit la școală cu persoane care prezintă deficiențe de auz și văz, au discutat cu acestea și au experimentat diverse situații în care erau privați de unul dintre simțuri, încercând să se descurce singuri.

Partea a doua a proiectului va avea loc astăzi, elevii înscenând cele trăite și cele înțelese prin acest proiect în mici piese de teatru în cadrul spectacolului "Nu te văd, nu te aud".

Ultima etapă a proiectului va fi îndeplinită prin expunerea de panouri în spații publice, prin care să se exprime experiența trăită și cunoștințele dobândite.

"Fiecare întâlnire cu grupurile țintă de elevi din școlile cuprinse în proiect a fost pentru noi o experiență deosebită. Copiii sunt curioși, deschiși și absorb ca un burete informațiile pe care le transmitem. Noi ne străduim să deschidem, prin explicațiile noastre, o poartă spre lumea pe întuneric din universul nevăzătorilor. Sperăm că am reușit să ne facem înțeleși și văzuți de lumea către care întindem, prietenește, mâna. Suntem egali, suntem prieteni, ne trăim viața împreună, sub același cer", a declarat Teodora Sârbu, voluntar la Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Constanța.

Unitățile de învățământ care fac parte din proiect sunt: Școala Gimnazială Nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand", Școala Gimnazială "S.A. Esenin" Ghindărești, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", Liceul Teoretic "Traian" Constanța, Liceul Tehnologic "Dobrogea" Castelu.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.286 secunde