Un nou val de directori în școlile constănțene. Cine sunt noii "manageri" aleși de profesori

5009
8
Un nou val de directori în școlile constănțene. Cine sunt noii

Articole de la același autor

În locul directorilor care nu au promovat concursul pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct sau care nu și-au mai dorit aceste… fotolii au fost organizate în fiecare unitate de învățământ consilii profesorale, în care s-au supus la vot candidaturile unor profesori care astfel și-au primit reconfirmarea aprecierii și simpatiei colegiale.


Așa se face că, spre exemplu, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a fost reales în funcția de director adjunct prof. Gheorghe Moraru, după ce în vară renunțase să mai dețină această funcție. 


De apreciere se bucură și prof. Dorina Ivanciu, fost inspector școlar pe arte și cadru didactic la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", care a fost aleasă în funcția de director adjunct. De altfel, în următorii patru ani această instituție va fi condusă de prof. Doinița Mitrică, cea care a promovat concursul în dauna prof. Simona Balteș, care s-a prezentat doar la proba scrisă, după care a renunțat.


Un adjunct ales va avea și Colegiul Național Pedagogic "Constantin Bră-tescu", în persoana prof. Mihaela Tu-dorache.
În schimb, la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazu", prof. Luminița Pocora a promovat prin concurs funcția de director adjunct, iar prof. Mariana Cioc a fost aleasă de colegii săi în funcția de director.


O echipă nouă se va afla la conducerea Școlii Gimnaziale nr. 37, consiliul profesoral votând două cadre didactice titulare cu experiență: prof. Niculina Negrușer - director, și prof. Elena Cojocaru - director adjunct.


Toți profesorii votați de colegii lor în consiliile profesorale vor fi detașați în interesul învățământului până la organizarea unui concurs, despre care se vorbește că ar avea loc la anul prin lunile martie-aprilie, dar cel mai târziu până la 31 august.


v v v


Patru candidate au avut de ales între cele două funcții câștigate prin concurs: prof. Laura Popa a ales funcția de adjunct la Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu", renunțând la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", prof. Gina Tone a ales să devină director al Școlii Gimnaziale nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu", renunțând la Liceul Teoretic "George Emil Palade", iar prof. Roxana Mitan a decis să conducă activitatea de la Palatul Copiilor în următorii patru ani.


Nu am putut afla ce decizie a luat prof. Monica Nuțu, actual inspector general adjunct, dar care a câștigat ambele funcții la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna.


În consiliul de administrație de mâine al Inspectoratului Școlar Județean Constanța urmează să fie validate toate aceste numiri, fie ele prin concurs sau cu detașare.


Comentează știrea

Alexandra
14 decembrie 2016
Concurs

Exista o scoala unde directorul merge dupa expresia "daca voi nu ma vreti eu va vreau". Nu a luat concursul dar... speranta moare ultima.

Popescu
14 decembrie 2016
Vriscu Zoica

Ce se intampla cu Scoala nr.8?Doar nu o sa lasati o nulitate Vriscu Zoita sa conduca destinele scolii, desi a picat concursul???????

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ivan pehlivan
14 decembrie 2016
Pedagogic

Mda. Un director adjunct ales. . . Mai bine zis re (ales). Dar oare nu s-a creat un conflict de interese când în ziua asa-ziselor alegeri ale directorului adjunct, dna în cauza încă era inspector de limba franceză? ! Abia după cele 44 voturi pentru și 25 împotrivă, a dat fuga-fuguta la ISJ sa își dea demisia. Știați asta? Presimt ca urmează o nou foileton "Școala 28" , dar la Pedagogic. Suntem cu ochii pe voi !

decadenta
14 decembrie 2016
bucovala sa plece

Am trecut pe la ISJ zilele trecute. Posomoreala nemarginita si zeflemea. Bucovalele, pentru ca asa sunt denumite cateva dintre ele, sunt zdravan jerpelite. Intregul personal le ironizeaza, sunt subiect de glosa continuu. Mitocania satencelor cu basma, barfa, calomia colegilor, clevetirea, denigrarea tuturor sunt la ele acasa in ISJ. Ma uitam de la distanta la doamna general cu stilul ei arhaic, rudimentar, primitiv-barbar cum transmite stiri. Dusmanie si neghiobie.

Napoleon
14 decembrie 2016
sa se desfiinteze ISJ-urile

Aceste inspectorate scolare conduse de machedoance si alte elemente ciubucare...Irinele Nicolae&comp, nu fac decat rau invatamantului, daca sustin in continuare directori pusi politic de primari o sa fie promovabilitatea si mai mica...mica, mica rau de tot! Ce ne facem constantenilor, suntem in coada judelor in privinta capacitatii intelectuale, rusine mare!!!

Aceeasi cineva
15 decembrie 2016
Pt madama de se numeste " popescu"

Acum ti-ai gasit alt nume ? Dna Popescu ar trebui sa te dea in judecqta , femeie care nu esti capabila sa-ti asumi mizeriile pe care le scrii ! Tu ar trebui sa zbori din scoala 8 , esti absolut nerusinata ! Oare dormi bine pe perna ta ? Nu cred , te roade invidia si stai cu ochii pe tavan gandimt ce alte ineptii sa mai scoti din creierasul acela mic, mic de tot !

Profesor
15 decembrie 2016
Napoleoanca

Bai , napoleon care esti tu napoleon cu n mic, pt ca Majuscula nu meriti , vrei si tu sa fii machedon si nu poti ? Ha ha ha , cata frustrare si nesimtire pe capul tau ! Da-i cu praf de mers si canta/pupa pe la alte usi ! Stiu sigur ca esti pe genul pupincurist !

Pagina a fost generata in 0.6452 secunde