Un nou proiect pentru dezvoltarea cercetării românești

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 06 Aprilie 2020 205
La începutul acestei luni, Ministerul Educației și Cercetării a lansat competiția aferentă Programului 2 - Creșterea competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare și inovare.

„Având în vedere complexitatea provocărilor și amenințărilor globale cu care se confruntă, la ora actuală, societatea românească, importanța cercetării științifice pentru abordarea acestor provocări, estimarea amenințărilor și riscurilor, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor, am lansat această competiție, în vederea susținerii intervențiilor eficiente în limitarea răspândirii pandemiei Covid-19 pe teritoriul României. 


Sunt supuse competiției cele șapte teme de cercetare aprobate de Ministerul Sănătății. Obiectivele generale sunt accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea răspândirii Covid-19 (prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea îngrijirilor optime pentru toți cei afectați prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de cercetare), susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei Covid-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor”, au precizat reprezentanții MEC.

Aceștia au adăugat că soluțiile sunt date de către conducătorul consorțiului (organizația publică de cercetare) la o problemă ridicată de administrația publică, sub formă de produse, servicii și/sau procese de fabricație inovatoare. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei