Un fost participant la Primul Război Mondial, invitat de onoare la Muzeul de Istorie

244
Un fost participant la Primul Război Mondial, invitat de onoare la Muzeul de Istorie - unfostparticipant1-1566735278.jpg

Articole de la același autor

Au trecut 75 de ani de la alăturarea României la coaliția Națiunilor Unite. Cu această ocazie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), Cultul eroilor "Regina Maria" și Muzeul Militar Național "Ferdinand I" organizează astăzi, 26 august, de la ora 11.00, în Aula "Adrian Rădulescu" a MINAC,  un eveniment extrem de important. 


Este vorba despre simpozionul "Prinosul militarilor constănțeni pentru eliberarea nord- vestului Transilvaniei".  
Vor ține discursuri despre acest important moment al istoriei României: colonel Remus Macovei, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Costin Scurtu, dr. Ion Damaschin. 


Invitat de onoare este viceamiralul Petre Zamfir (96 de ani). La venerabila sa vârstă, el a fost participant activ la luptele din cel de-al doilea război mondial. La data de 26 iunie 1941, Petre Zamfir, elev stagiar pe prima fregată "Regina Maria", a luat parte la primul atac al Flotei Sovietice, respins de Forțele Navale Române. 


"Am reușit să oprim invazia rușilor, am scufundat nava lor amiral. Apărarea noastră a fost atât de puternică încât, pe toată durata războiului, flota rusă nu a mai îndrăznit să atace România, de pe mare", a declarat fostul combatant. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde