UMC implementează un program de învățare a limbii engleze maritime

340
UMC implementează un program de învățare a limbii engleze maritime - universitateasursanelsonhousemed-1586879106.jpg

Articole de la același autor

Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, asta nu înseamnă că anumite activități sau proiecte ale instituțiilor de învățământ trebuie să fie anulate. Spre exemplu, Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) se implică, în această perioadă, într-un nou proiect de tip Erasmus+, alături de parteneri din Franța, Turcia, Slovenia și Lituania.

Numele proiectului este "PraC-MARENG, PRActical and Communication based MARitime ENGlish", reprezentând un program vocațional pentru învățarea limbii engleze maritime pe baza unei platforme de e-learning ce va fi la dispoziția tuturor navigatorilor din Uniunea Europeană. Acest proiect este susținut de Agenția Franceză Erasmus+ și finanțat de către Comisia Europeană.

Potrivit conf. univ. dr. Corina Varsami, durata proiectului este doi ani, la finalul cărora platforma "PraC-MARENG" va include atât o parte de instruire, cât și una de evaluare în domeniul limbii engleze maritime.

"Inițiativa proiectului provine din constatarea faptului că 40% din accidentele maritime la nivel mondial au drept cauză eroarea umană, mai exact problemele de comunicare. Dat fiind că limba engleză nu este limba maternă pentru 80% dintre membrii echipajelor la nivel internațional, obiectivul proiectului este de a reduce numărul accidentelor, oferind o nouă sursă de instruire în acest domeniu", a declarat conf. univ. dr. Corina Varsami. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5041 secunde