UMC a început pregătirile pentru admitere

283
UMC a început pregătirile pentru admitere - umc-1458675153.jpg

Articole de la același autor

O analiză realizată de Ministerul Educației arată că examenul de Bacalaureat 2015 a fost promovat de 66% dintre candidații înscriși, dintre care 77% au fost absolvenți ai promoției 2014-2015 și doar 27% absolvenți ai promoțiilor anterioare.


Conform acelorași date, rata de promovare a examenului de bacalaureat a scăzut cu 30% în ultimii 10 ani, motiv de îngrijorare pentru universități.


Probabil tocmai în această idee, Universitatea Maritimă din Constanța organizează, începând cu această săptămână și până pe 31 mai, cursuri de pregătire la matematică (algebră și analiză matematică) pentru elevii claselor a XII-a. Modulul complet de pregătire constă în 20 de ședințe care se desfășoară la sediul universității, str. Mircea cel Bătrân nr. 104, conform unui program convenit cu elevii participanți și pe baza unui contract încheiat cu universitatea. Examenul de admitere pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ cu frecvență fără taxă se va desfășura la data de 25 iulie.


Pentru a sprijini tinerii care doresc să devină studenți ai Universității Maritime din Constanța, cadre didactice universitare vor prezenta exerciții și probleme semnificative din culegerea "Probleme de matematică pentru admitere" elaborată de Departamentul de Științe Fundamentale.


În plus, participanții vor cunoaște în mod direct oferta educațională a universității și pot vizita simulatoarele, laboratoarele, sălile în care vor fi pregătiți, discutând cu studenți și cadre didactice.


Înscrierile se fac la sediul Universității Maritime din Constanța, str. Mircea cel Bătrân nr. 104, parter, birou Rectorat, iar informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0241/664740.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6767 secunde