Ultima zi de școală. Mâine începe vacanța mare!

315
Ultima zi de școală. Mâine începe vacanța mare! - fotofondvacanta1-1560373805.jpg

Articole de la același autor

Preșcolarii și elevii răsuflă ușurați: mâine începe vacanța mare. Vineri, 14 iunie, este ultima zi de școală din anul școlar 2018 - 2019. Deja mediile au fost încheiate, socotelile au fost făcute, coronițele împărțite. Urmează aproape trei luni de odihnă, relaxare și plimbări, fără teme zilnice și fără trezit de dimineață.


Unii preșcolari vor mai merge la grădiniță, deoarece unitățile de învățământ rămân deschise și pe perioada vacanței, astfel încât părinții să aibă unde să-și lase copiii cât sunt la serviciu, însă vor face doar activități recreative. Și unii elevi au fost "înrolați" de părinți la diferite școli de vară, pentru a nu se plictisi acasă și pentru a mai socializa cu alți copii de vârsta lor.


Vacanțe mai puține, la anul
Elevii se vor întoarce în bănci cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori, pe 9 septembrie. Și vor avea mai puține vacanțe anul viitor. Anul școlar 2019 - 2020 debutează pe 9 septembrie și vor fi cursuri până pe 20 decembrie 2019, când se va și încheia semestrul întâi. La finele lunii octombrie, între 26 octombrie și 3 noiembrie, va fi o săptămână de vacanță doar pentru clasele din învățământul primar și preșcolar. Vacanța de iarnă va avea trei săptămâni, de pe 21 decembrie 2019 până pe 12 ianuarie 2020.
Semestrul al doilea începe, așadar, pe 13 ianuarie 2020 și va avea doar vacanța de primăvară, între 4 și 21 aprilie 2020. Cursurile vor fi reluate pe 22 aprilie și se vor încheia apoi pe 12 iunie 2020. Vacanța mare va începe pe 13 iunie.


Examene și admitere pentru absolvenți
Pentru elevii de clasa a VIII-a și pentru cei de a XII-a este o perioadă plină de emoții. Examenul de bacalaureat este în plină desfășurare, astăzi, fiind programată prima zi a ultimei probe de competențe, cea la limba străină de circulație internațională. Cei mai mulți candidați susțin proba orală la limba engleză. Celor care au obținut certificate internaționale le este echivalat rezultatul, astfel încât ei nu mai trebuie să se prezinte la proba de competențe.


Marți, 18 iunie, intră în examen și absolvenții de clasa a VIII-a. Prima probă programată este cea la limba și literatura română, urmată, pe 20 iunie, de proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 25 iunie, până în ora 12, astfel încât, în aceeași zi, între orele 14 și 20, să poată fi depuse contestațiile. Lucrările contestate vor fi recorectate între 26 și 28 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 29 iunie.


Două zile mai târziu, pe 1 iulie, încep și probele scrise la bacalaureat, cu cea la limba și literatura română. Pe 2 iulie va fi proba la limba și literatura maternă, iar pe 3 iulie, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc joi, 4 iulie.


Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până în ora 12, candidații nemulțumiți de note având la dispoziție patru ore, până la ora 16, să depună contestație. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pe 13 iulie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9408 secunde