Ultima șansă pentru cei care vor să studieze în Anglia! În ce constă admiterea

672
Ultima șansă pentru cei care vor să studieze în Anglia! În ce constă admiterea - fotofondsansapentrutinerii122-1596725147.jpg

Articole de la același autor

Tinerii constănțeni care doresc să își continue studiile în Marea Britanie mai au încă șansa de a prinde un loc pentru anul universitar următor. Vestea bună este că primesc o mână de ajutor chiar și cei care nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat sau nu au terminat liceul. Mai mult decât atât, programele se adresează nu doar proaspeților absolvenți, ci și celor trecuți de prima tinerețe.

"Doritorii trebuie să aibă între 18 și 60 de ani și să cunoască limba engleză la nivel mediu, scris și vorbit. Pe lângă faptul că universitățile sunt recunoscute internațional, studenții au șansa să facă practică pe lângă personalități importante din domeniul în care studiază. De exemplu, cei înscriși la artele culinare de la University College Birmingham pot face practica la restaurante importante, alături de Gordon Ramsay, cei înscriși la Business vor face practică în corporații, alături de oameni importanți din domeniu", explică Antonio Frențescu, reprezentantul UK Connect Training, o agenție din Constanța care oferă sprijin celor interesați să aplice pentru studii în Marea Britanie.

Admiterea este destul de simplă. Candidații care au deja un atestat de limba engleză, cu minimum B2 pe linie, sau diplomă Cambridge ori Yelts, nivel de la 2 în sus, nu vor trebui să susțină decât un interviu în limba engleză, cu reprezentanții universității alese. Ceilalți trebuie să elaboreze un eseu în limba engleză, cu subiecte din viața de zi cu zi, apoi vor avea proba interviului. Sunt trei perioade de admitere: septembrie, ianuarie și mai. Universitățile partenere UK Connect sunt Solent University, Ulster University, Middlessex University, Anglia Ruskin, cu campus în Londra, și University College Birmingham, cu campus în Birmingham.

"Anul acesta, am semnat parteneriat cu London Metropolitan, o universitate care are campus în Londra și Birmingham și care acceptă studenți fără nicio diplomă de studii, doar pe baza experienței din CV. Deci, chiar și cei fără diplomă de Bac sau de 12 clase se pot înscrie și își pot urma visul. Cursurile disponibile sunt Business Management și Business Management și Marketing. Este o oportunitate imensă, pe care rar o întâlnești. Pentru primul trimestru, cursurile se vor face exclusiv online, dar, chiar și așa, este necesară prezența fizică în Anglia, ca să își poată face toate documentele pentru studii", explică reprezentantul UK Connect.

Sprijin financiar pentru cei care vor să învețe și să muncească

În plus, programul Student Finance ajută studenții ca, pe lângă taxa de școlarizare, să acceseze un împrumut între 9.000 și 12.000 de euro, pentru a se întreține, rambursabil în anumite condiții. Condiția principală este să meargă la școală și să muncească în același timp. "Din fericire, programul Student Finance continuă până în luna ianuarie, deși anul trecut anunțaseră că vor tăia fondurile. Astfel că îi sfătuim pe toți cei care vor să își schimbe viața în mai bine să facă acest pas și să se înscrie la una din universitățile partenere. Cursurile sunt între două și patru zile pe săptămână de zi sau de seara, deci se poate să muncească și să facă și școală în același timp. Avem punct de informare și în Constanța și noi le asigurăm suportul necesar pentru aplicarea la aceste universități în mod gratuit, fără nici un comision. Avem peste 2.000 de studenți deja înscriși", a mai spus Antonio Frențescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3309 secunde