UDTR își promovează țesăturile și broderiile

334
UDTR își promovează țesăturile și broderiile - expozitiedetesaturi-1573161535.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna acesta se încheie pentru membrii Uniunii Democrate Turce din România cu o superbă expoziție de țesături tradiționale turcești. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR și va fi vernisată astăzi, începând cu ora 14.00, la restaurantul "Colonadelor" din Constanța. 


Cu această ocazie, vor fi expuse o mulțime de articole de vestimentație tradiționale lucrate manual, țesături și broderii utilizate în ornamentarea locuințelor, multe dintre acestea păstrate în lăzile de zestre ale bunicilor, având o vechime considerabilă, de zeci de ani. 


Expoziția a ajuns, anul acesta, la cea de-a XV-a ediție. Scopul său este acela de a reînvia tradiția artei manuale tradiționale turcești, dar și a vechilor șezători în care femeile de etnie turcă din localitățile dobrogene se reuneau și croșetau sau brodau cămăși, ștergare ori batiste în motive orientale viu colorate. 


În cadrul aceluiași eveniment, va fi organizat și un concurs, "Arta manuală, simbolul sufletului femeii turce", în care membrele filialelor UDTR își vor arăta măiestria în realizarea de broderii și cusături tradiționale turcești. 


La eveniment sunt așteptate să participe reprezentantele filialelor UDTR din județele Constanța, Tulcea și Galați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4177 secunde