Trupa de teatru francofon a Liceului "Ovidius, premiată la festivalul național Amifran

427
Trupa de teatru francofon a Liceului

Articole de la același autor

Talentul elevilor din trupa de teatru francofon a Liceului Teoretic "Ovidius" Constanța a fost recunoscut la cel mai recent festival internațional de teatru, desfășurat, săptămâna trecută, la Arad. Constănțenii se pregătesc acum pentru o nouă provocare: festivalul internațional de la Napoli (Italia). 


Pentru Amifran, de la Arad, ovidiștii au pregătit piesa de teatru "La farce du pate et de la tarte", aranjată în versuri moderne de Gassies Des Brulies. Ca de fiecare dată, de peste 20 de ani, părinții spirituali ai trupei de teatru francofon, "Amfitheatre", profesorii Maria și Cornel Andreșoiu, Mimi și Maître, cum îi numesc cu mult drag cei de la trupă, au fost alături. 
La acest festival, au participat 21 de elevi, de la Liceul Teoretic "Ovidius" și doi elevi de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Este vorba despre Tayfun Bolat, Costin Alexandru Grasu, Mihai Sebastian Buiculescu, Matei Rus, Robert Iohan Til, Giulia Podaru, Ana-Maria Drăgoi, Teodora Maria Minea, Lorena Dinu, Ipek Calila, Dana Maria Cîinoiu, Elena Nehoianu, David Leonard Mihăilescu, Andra Nicoleta Maclinschi, Maria Alexia Trepteanu, Teodora Stereciu, Sabina Ancuța, Andreea Bianca Bădică, Alexia Maria Ceaușu, Ioana Valentina Linea, Iulia Enus, Andrei Rus, Cristian Salahoru, îndrumați de prof. Lavinia Gheorghiu, în calitate de coordonator al proiectului. 


Întoarcerea la Constanța este presărată de amintiri frumoase, îmbinate cu emoții, aplauze în lumina reflectoarelor, dar și dorința de a o lua de la capăt pentru noi provocări oferite de participarea la următorul festival francofon, pe care elevii l-au ales pentru acest an școlar, și anume cel de la Napoli, unde doresc să se prezinte cu același entuziasm ca la festivalul de la Arad. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5978 secunde