"Treptele vieții", la Muzeul de Artă Populară

132

Articole de la același autor

Constănțenii pot admira, la Muzeul de Artă Populară din Constanța, expoziția temporară "Treptele vieții". În cadrul acestei expoziții, sunt prezentate obiceiuri, rituri și ceremoniale care se regăsesc în curgerea firească a vieții: nașterea, nunta și înmormântarea. Iubitorii tradițiilor sunt invitați, așadar, zilele acestea, la muzeu. 


"Obiceiurile din ciclul vieții sunt bogate în semnificații și, prin amploarea lor, antrenează întreaga comunitate rurală. Marchează popasurile din lungul pelerinaj al vieții, de la leagăn până la mormânt, aceste evenimente se con-stituie în treptele pe care pășește, la un anumit moment, fiecare individ în parte", a declarat directorul Muzeului de Artă Populară, Maria Magiru. 


Iubitorii artei pot admira exponatele în cele două săli de la parterul muzeului. Sunt surprinse nașterea, primele zile de viață, întâmpinarea Ursitoarelor, botezul, copilăria, drumul către maturitate, timpul căsătoriei, momentele importante ale nunții (pețit, logodnă, zestre, chemarea la nuntă, însemnele și podoabele nunții), intrarea în rândul celor "maturi", cu familie, precum și apusul vieții - moartea etc. 


Deschisă publicului până la sfârșitul anului, expoziția este realizată cu piese valoroase din patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța și este completată cu un bogat material docu-mentar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4012 secunde