Trei mari licee constănțene s-au reunit ca-ntr-o… familie

916
Trei mari licee constănțene s-au reunit ca-ntr-o… familie - treimarilicee-1480433577.jpg

Articole recomandate

La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a activității "Reunion de famille", manifestare dedicată cunoașterii reciproce și lucrului în echipă a claselor a IX-a bilingv franceză din județul Constanța. Este vorba despre elevii grupelor de la liceele "Ovidius", "George Călinescu" și "Mircea cel Bătrân" (coordonați de profesoarele Cristina Gavrilă, Ana Colțea, Diana Corcheș și Florentina Gheorghe), care, după o prezentare cu caracter ludic, au răspuns la un quiz de cultură generală de civilizație franceză și au realizat un poster a cărui temă a fost unul dintre cele zece cuvinte ale Francofoniei 2017, și anume AVATAR. 


Activitatea, care a durat două ore, a fost jurizată cu responsabilitate și entuziasm de elevii clasei a XII-a bilingv franceză, coordonați de prof. Doina Grapă. 


Posterele realizate de echipele mixte formate din elevi de la cele trei licee participante i-au pus în dificultate pe membrii juriului, care au remarcat atât talentul, cât și seriozitatea cu care elevii de clasa a IX-a au tratat întreaga activitate. 


Proiectul demonstrează faptul că limba franceză poate aduce oamenii laolaltă, lega prietenii între tineri și crea momente de neuitat atât pentru elevi, cât și pentru profesorii lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4658 secunde