"Traviata" lui Verdi și "Zorba", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

250

Articole de la același autor

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă week-end-ul acesta, la Constanța, cu două spectacole de excepție. Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, evenimentul cultural este organizat de Ministerul Culturii, împreună cu Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Constănțenii sunt invitați sâmbătă, de la ora 18.30, la Sala Teatrului, la "Traviata", de Giuseppe Verdi. Regia artistică este realizată de Anghel I. Arbore, iar scenografia de Cătălin I. Arbore. Soliști sunt Nicoleta Ardelean, Alfredo Pascu (București), Ioan Ardelean, Stela Sîrbu, Andrei Băican, Bogdan Ocheșel, Iulian Bratu, Laurențiu Severin, Ionela Duma, Adrian Bădilă. Conducerea muzicală aparține maestrului Roberto Buffo, din Argentina.

Duminică, tot de la 18.30, este seară grecească. Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj Napoca va prezenta spectacolul "Zorba", pe muzica lui Mikis Theodorakis, libretul și coregrafia lui Lorca Massine. Soliști vor fi Mircea Munteanu, Dan Haja, Andreea Jura, Augustin Gribincea și Liana Talos.

Săptămâna viitoare, ultima a festivalului, aduce în atenția constănțenilor încă trei reprezentanții de valoare. Joi, 23 noiembrie, de la ora 18.30, Sala Teatrului va găzdui concertul "Albumul cu amintiri", susținut de Constanța Brass Band. Vor evolua Florin Voinea și Sorin Mustățea, la trompetă, Nicolae Gribinic la corn, Valeri Baran la trombon, Iurie Postolache la tubă și Valentin Tănase la percuție. În încheierea serii, va fi prezentat și spectacolul concert "Muzici «tari ca piatra»", în interpretarea lui Adrian Naidin la violoncel și voce și Ionuț Micu, la percuție.

Săptămâna viitoare, invitație la "Boema"

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.30, constănțenii sunt invitați la "Boema" de Giacomo Puccini, în regia artistică a lui Ognian Dragonov și scenografia lui Boris Stoinov. Vor urca pe scenă soliștii Renata Vari, din Craiova, Mihai Irimia, din Brașov, Daniel Pop, din București, Smaranda Drăghici, Marius Eftimie, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Andrei Băican și Cristian Parmac. Conducerea muzicală este realizată de Radu Ciorei.

Duminică, tot de la 18.30, va fi prezentat spectacolul "Forța destinului", de la Giuseppe Verdi. Regia artistică și scenografia sunt semnate de Alice Barb, respectiv Maria Miu. Soliști vor fi Akiko Kayakawa, din Japonia, Ventseslav Anastasov, din Bulgaria, Răzvan Săraru, Orest Pâslariu, din București, Alina Dragnea, din București, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Andrei Băican și Iulian Bratu. Conducerea muzicală aparține lui Koichi Inoue din Japonia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.548 secunde