"Traviata", la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"

307

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" prezintă opera "Traviata" de G. Verdi. Spectacolul va avea loc în Sala Teatrului, duminică, 16 februarie, începând cu ora 18.30.

Soliștii acestui eveniment vor fi Laura Basarabeanu, Doru Iftene, Vasile Chișiu, din București, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Adrian Bădilă. Conducerea muzicală este semnată de Gheorghe Stanciu, maestru cor este Adrian Stanache. Regia artistică îi aparține lui Anghel I. Arbore, scenografia lui Cătălin I. Arbore, iar coregrafia este realizată de Fănică Lupu-Liești.

"Traviata" este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, "Dama cu camelii". Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, cauzat în primul rând de mediocritatea interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional, biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro, în Carrefour și Cărturești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5051 secunde