Traficul de persoane, în atenția liceenilor de la Techirghiol

748
Traficul de persoane,  în atenția liceenilor  de la Techirghiol - eleviidintechirghiol-1542295932.jpg

Articole de la același autor

Elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Techirghiol au participat, săptămâna aceasta, la activitățile organizate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Este vorba despre campaniile "Muncește în siguranță în străinătate!" și "Informează-te pentru a fi protejat!", desfășurate cu scopul de a informa elevii și cadrele didactice cu privire la traficul de persoane.

Coordonatorul Centrului Regional Constanța al ANITP, inspector de specialitate Mihaela Adelina Niculae, le-a prezentat elevilor cazuri reale, filme, spoturi publicitare, date oficiale privind traficul de persoane la nivel național și internațional și i-a informat cu privire la autoritățile care contribuie la lupta împotriva traficului de persoane.

În continuare, expertul ANITP i-a invitat pe participanți să realizeze portretul traficantului, al persoanei traficate și să stabilească o listă a cauzelor ce pot pune o persoană în situația de a fi traficată.

Reacția elevilor a fost una pozitivă, considerând foarte utile astfel de campanii de informare, deoarece sunt conștienți că pericolul ca un adolescent să devină victimă a traficanților poate apărea în anturajul acestuia, prin intermediul rețelelor de socializare sau în alte situații în care tânărul ar considera că este în siguranță, ignorând semne care l-ar ajuta să se salveze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4043 secunde