Titularizarea profesorilor. Anunț important al ministrului Educației

319
Titularizarea profesorilor. Anunț important al ministrului Educației - profesorititularizare-1554417522.jpg

Articole de la același autor

Cadrele didactice care sperau să prindă un post bun și să se titularizeze în baza notei la un concurs de ocupare a posturilor susținut cu ani în urmă nu mai pot face acest lucru. Ei vor avea dreptul să ocupe postul pe care îl doresc doar atât timp cât postul respectiv este viabil. 


Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care îi vizează pe profesorii care au promovat examenul de titularizare cu note mai mari de 7. 


"Potrivit ordonanței, cei care se află în situația să fie obținut note peste 7 în ultimii șase, șapte ani pot să folosească aceste rezultate în situația în care consiliul de administrație al unității școlare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe perioadă determinată într-un contract pe durata egală cu viabilitatea postului didactic", a explicat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. 


Practic, cadrele didactice nu se mai pot titulariza și nu mai pot fi angajate pe perioadă nedeterminată, ci vor obține un post temporar. Dacă vor dori, totuși, să se titularizeze, vor trebui să participe la examenul de la vară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8808 secunde