Tinerii, încurajați să rămână în România. "Împreună putem reuși!"

243
1
Tinerii, încurajați să rămână  în România.

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, i-au încurajat pe tineri să rămână în România, să nu mai plece din țară adevărata bogăție și adevăratele valori reprezentate de aceștia, cu ocazia Conferinței naționale a delegațiilor de tineret la ONU - "Tinerii și obiectivele de dezvoltare durabilă", care s-a desfășurat la sediul MTS. 


Ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, a subliniat că "tinerii reprezintă viitorul acestei țări, viitorul națiunii, iar un popor fără tineri e un popor fără viitor". Ministrul a subliniat că esențial este prezentul și de aceea "este extrem de important să ne implicăm în prezent". 


Potrivit acestuia, actualul guvern acordă atenție tinerilor, iar la nivelul MTS există toată susținerea pentru ideile cu care vin tinerii și care se pot transforma în proiecte. 


"Cred că este un moment când trebuie să ne adunăm toate forțele, un moment de deschidere din partea tuturor instituțiilor statului. Guvernul din care fac parte sprijină generația tânără, tinerii, prin programe, dar doar împreună vom putea reuși. Sunt deschis la orice parteneriat de colaborare și mă bucur că tinerii din ziua de astăzi luptă și sunt foarte deschiși la ceea ce înseamnă comunicarea cu instituțiile statului", a punctat ministrul Tineretului și Sportului, citat de Agerpres. 


La rândul său, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, i-a felicitat pe tinerii delegați la ONU pentru inițiativa campaniei "Bringing the UN back home". 


"Tineretul este cheia nu numai pentru obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, dar tineretul în general este acea parte, acea inimă a oricărei societăți care asigură prezentul, dar mai ales viitorul unei națiuni", a subliniat Ana Birchall. 


"Fiecare copil are dreptul la educație și fiecare leu alocat educației nu este o cheltuială bugetară, ci este o investiție în prezent, dar mai ales în viitor și cu toții trebuie să conștientizăm acest lucru. Abandonul școlar și sărăcia afectează tinerii, este o realitate, fie că vorbim de lipsa resurselor, fapt ce îi face pe tineri să abandoneze școala, în special în mediul rural, creând practic un cerc vicios al sărăciei care influențează în mod negativ atingerea tuturor obiectivelor de dezvoltare durabilă - de la securitatea alimentară, la sănătate, la oportunitatea de a accesa locuri de muncă decente etc.", a adăugat Ana Birchall.


Comentează știrea

Gicu
26 aprilie 2017
Vorba antreneaza limba

De la palaver si propaganda la actiune este cale de macar o generatie . Pai dati naibii afara toata pulimea fosta comunista si urmasii lor,aflati acum in toate structurile politico-statele si deja ar insemna desavarsirea revolutiei din 1989,daca a fost asa ceva atunci! De accord sa renuntam la cateva mii de cacanari banditi si impostori,in schimbul revenirii in tara a milioane de romani cu care sa incepem in sfarsit sa reconstruim o tara ca afara. E greu,asa ca degeaba cu palavrageala goala,Romania nu se va indrepta decat peste macar o suta de ani. Poate......

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cum pot accesa tinerii fonduri europene
Pagina a fost generata in 0.3138 secunde