Thriller 100% românesc, inspirat din nuvela "Moara cu noroc", pe marile ecrane

110
Thriller 100% românesc, inspirat din nuvela

Articole recomandate

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, "Orizont", o adaptare liberă după nuvela "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, va fi lansat în cinematografe pe 12 februarie, anunță realitatea.net



"Orizont" spune povestea lui Lucian (András Hatházi) și a Andrei (Rodica Lazăr) – soț și soție, care, încercând să își găsească "norocul’, preiau în adminstrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte și la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

"Cu un scenariu inspirat de nuvela "Moara cu Noroc", de Ioan Slavici, "Orizont" nu își dorește să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul își propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic" declară regizorul Marian Crișan. "Filmul e construit pe intriga originală clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată și un soț care ajunge la extreme pentru a-și proteja familia", mai adaugă Marian Crișan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4855 secunde