"Tendințe moderne în bibliotecile școlare", dezbatere la Școala nr. 30

372

Articole recomandate

30 de bibliotecari școlari și profesori documentariști și-au dat întâlnire la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța, pentru a dezbate o temă interesantă: "Tendințe moderne în bibliotecile școlare și în centrele de documentare - formare și proiecte educative". 


Ideea centrală a acestei reuniuni de lucru a fost nevoia stringentă de a aduce bibliotecile școlare la standardele moderne impuse implicit de societatea informatizată în care trăim. 


Prof. Sorin Cernăianu, director, a ținut să transmită participantelor la activitate convingerea sa că una dintre prioritățile fiecărei instituții școlare ar trebui să fie aducerea bibliotecilor în mileniul al treilea. 


În plus, Anca Moșoiu, organizatoarea activității, a punctat: "Un site al bibliotecarilor școlari, în care aceștia să poată găsi informațiile necesare desfășurării optime a muncii lor, dar care să fie și un spațiu al comunicării, al schimbului de idei, al împărtășirii bunelor practici, ar fi binevenit". Belchiz Manole, profesor documentarist și metodist al Casei Corpului Didactic, a menționat că există o secțiune destinată bibliotecarilor pe site-ul acestei instituții, dar că aceasta nu este suficientă pentru a satisface nevoile identificate. 


O problemă foarte importantă luată în discuție a fost aceea a acordării sporului de până la 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, de care beneficiază deja bibliotecarii școlari din alte județe. Avocatul Ion Nițu, invitat la această întâlnire, a oferit consiliere despre modalitatea legală de rezolvare a acestei situații conform Legii bibliotecarilor nr. 334/2002 art.51 alin.3 și a Ordonanței nr. 57/2015 din Monitorul Oficial nr. 641/22.VII.2016 privind salarizarea din fonduri publice, art.10 alin.2 lit.f și alin.3.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6786 secunde