Temele pentru acasă, utile sau inutile? Ministerul Educației lansează un chestionar pentru elevi, părinți și profesori

2449
2
Temele pentru acasă, utile sau inutile? Ministerul Educației lansează un chestionar pentru elevi, părinți și profesori - teme-1510056591.jpg
Începând de astăzi, Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației organizează o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă. Demersul se adresează actorilor educaționali din învățământul primar, gimnazial și liceal și presupune completarea unor chestionare on-line, elaborate în funcție de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi și părinți.


"Cercetarea are ca obiective identificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare, respectiv corectarea unor disfuncționalități semnalate. Astfel, datele ce urmează a fi colectate vor permite identificarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și vor contura variante de ameliorare a eventualelor derapaje prin adoptarea unor instrumente de reglementare. Nu se solicită date personale, iar răspunsurile centralizate sunt confidențiale și vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării", explică reprezentanții Ministerului Educației.


Iată unde puteți completa chestionarul:


• Cadre didactice: https://www.surveymonkey.com/r/teme_cadre_didactice


• Elevi: https://www.surveymonkey.com/r/teme_elevi


• Părinți: https://www.surveymonkey.com/r/teme_parinti


Comentează știrea

Madalina Ristea
8 noiembrie 2017
Teme pentru acasa

Personal, as merge pe varianta deloc. Sau minimum, adica sa nu necesite mai mult de 30 de minute... Asta este varianta aleasa si de cei di Finlanda, si se pare ca da rezultate. M-ar bucura sa ajunga si la noi acest sistem. Felicitari pentru initiativa!!

Axente Cristina
8 noiembrie 2017
Temele copiilor

Personal, sunt de părere ca acest volum mare de teme este inutil si frustrant pentru copii, dar mai ales pentru părinți ( in cazul copiilor din învățământul primar si gimnazial). Prefer scoaterea din schema a temelor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4305 secunde