Ștefan Bănică, singur printre femei, pe scena Casei de Cultură

311
Ștefan Bănică, singur printre femei, pe scena Casei de Cultură - jakesifemeilelui1-1520958364.jpg

Articole de la același autor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța găzduiește, joi, 15 martie, începând cu ora 19.00, spectacolul "Jake și femeile lui". Regia acestei piese este semnată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte Ștefan Bănică, Anca Dumitra, Carmen Tănase, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitrache. 


De data aceasta, Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesă. Acesta este un scriitor de succes, care are numai relații cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, fiind în parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon. 


Acțiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginația se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. 


Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viața lui reală, cât și cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soție, decedată în urmă cu mulți ani. Din interacțiunea lui Jake cu femeile din viața lui, fie reale, fie imaginare, rezultă atât comicul situațiilor, dar și momentele de mare sensibilitate. 


Prețul unui bilet este 80 lei sau 100 lei, în funcție de locul ocupat în sală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6036 secunde