Teatrul "Oleg Danovski", țepuit de o asociație caritabilă

1128
Teatrul
În luna martie, când a semnat contractul de parteneriat cu Asociația "Metalchrist" din București, reprezentată de Ana Maria Dragomir, în vederea organizării a două concerte caritabile dedicate ajutorării copiilor bolnavi, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) din Constanța, s-a bucurat enorm că îi va putea ajuta pe micuții sărmani.
Sub titlul Gală Internațională de Operă, pe 24 martie a avut loc primul spectacol pe scena instituției constănțene, pentru care, conform contractului, Teatrul "Oleg Danovski" urma să primească 9.000 lei.
Cel de-al doilea spectacol s-a desfășurat la București, ocazie cu care a fost închiriat un autocar și au fost rezervate locuri la un hotel pentru orchestra simfonică și soliștii TNOB invitați, directorul Daniela Vlădescu declarând că a suportat din propriul buzunar suma de 4.600 lei cât a presupus deplasarea.

Un concert caritabil încununat de succes
În acordurile Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, au cântat pe scena Galei Internaționale Raffaiela Battistini - soprană (Italia), Rodica Anghelescu - soprană de coloratură (România), Gabriela Varvari - mezzosoprană (Opera Timișoara), Florina Hânsu-Maris - soprană, Olivia Latina - soprană (Italia), Florin Hânsu-Maris - bariton, Kovacs Barna - tenor (Opera Debrețin) - Ungaria, Jose Conception - tenor (Spania), Daniel Stoica - tenor (TNOB Constanța), Roxana Bageac - soprană (TNOB Constanța), Ciprian Done - tenor (TNOB Constanța).
Repertoriul a cuprins arii din opere celebre ale compozitorilor: Giuseppe Verdi, V. Bellini, R. Wagner, J. Massnet, U. Giordano, G. Puccini, J. Strauss, G. Bizet, P. Mascagni, J. Offenbach, Leo Delibes, G. Donizzeti.
"Voci de excepție, toalete strălucitoare, atmosferă de excepție în cele două săli minunate de spectacol, cu aplauze la scena deschisă, au dovedit cu prisosință devoțiunea artiștilor pentru o cauză nobilă, iar florile primite în dar au fost roua ochilor ce s-a revărsat ca mulțumire din partea dragilor ființe, cărora le dorim să-și ia zborul și să ducă o părticică din sufletele celor care-i iubesc și le doresc sănătate", astfel descrie evenimentul pe numeroase site-uri scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu.

"Asta-i o țeapă!"
Zilele trecute, Daniela Vlădescu a declarat pentru "Cuget Liber", cu foarte mare dezamăgire, că a făcut numeroase demersuri pentru ca totul să iasă bine, pentru că a crezut în această cauză nobilă și în contractele semnate: "Nimeni nu i-a propus cei 9.000 lei cât prevede contractul cu TNOB pentru cele două concerte. Putea să spună și 5.000 lei. Eu, ca director, n-am voie să semnez acte de binefacere, pentru că suntem bugetari. Mi se părea normal, pentru că, repet, am semnat un contract cu Ana Maria Dragomir, să-și onoreze prevederile, respectiv plata artiștilor, a hotelului și a transportului. Doamna mi-a declarat că sala de la București a fost vândută, dar era supărată că n-a mai venit nimeni să cotizeze peste invitația care a costat 50 lei. Ei au strâns cel puțin 20.000 lei din vânzarea biletelor din capitală.
Pentru că nu și-au onorat contractul încheiat cu teatrul nostru, care este o instituție bugetară și nu avem voie să-l trecem cu vederea (contractul – n.r.), îi vom chema în instanță. Dar pentru banii pe care i-am plătit eu, respectiv 1.700 lei cazarea la hotel și 2.600 lei închirierea autocarului, aceștia sigur nu-i mai pot recupera.
În final, ba nu răspunde la telefon, ba spune că n-a strâns banii. Pentru doamna Dragomir nu mai este o obligație. Și-a făcut treaba, și-a strâns banii pentru ce i-o fi strâns, dar nu este obligată să-și onoreze cheltuielile. Nu mi-a venit să cred că cineva care îți propune niște scopuri atât de nobile de a ajuta copiii de fapt trage țepe. Asta-i o țeapă! E ceva îngrozitor de urât. Și din cauza acestor organizații sau asociații oamenii nu mai cred în ele. Și unii chiar poate fac ceva, chiar își doresc, dar nu mai sunt crezuți! Am apreciat faptul că investesc timp și se ocupă pentru ajutorarea copiilor, dar se vede că sunt niște afaceri. Eu nu mai pot să cred acum nicio organizație. De ce trebuie să-mi pierd eu încrederea în oameni din cauza unei infractoare. Pentru că ea este de fapt o infractoare. Nu mi-a răspuns o săptămână la telefon, după ce eu am apucat să plătesc tot ceea ce trebuia ea de fapt să plătească. Astăzi (3 mai – n.r.) am formulat o somație prin care dacă până în data de 9 mai nu rezolvă cu banii teatrului, o dăm în judecată. Avem contract ferm, cu termene. Ajunge să-ți pară rău că ești cinstit!", a conchis trist Daniela Vlădescu.
Ca o dovadă în plus că și constănțenii au pierdut încrederea în finalitatea gesturilor lor caritabile, în luna aprilie, când a fost declarată Luna de solidaritate cu Japonia la TNOB, s-au strâns doar 80 lei din donații.
La numărul de mobil furnizat de Daniela Vlădescu am încercat ieri, fără succes, în nenumărate rânduri să o contactăm pe Ana Maria Dragomir, pentru a publica și punctul său de vedere. "Ați accesat căsuța vocală a abonatului…", a fost unicul răspuns.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Drama artiștilor a luat sfârșit
Pagina a fost generata in 0.3711 secunde