Teatrul de Stat a pregătit pentru constănțeni două spectacole de excepție

355
1
Teatrul de Stat a pregătit pentru constănțeni două spectacole de excepție - teatrudestatdionysos5-1509119921.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța (TSC) îi așteaptă pe constănțeni la două spectacole extraordinare care, cu siguranță, merită revăzute. În primul rând, este vorba de "Eutopia", ce este pusă în scenă, sâmbătă, 28 octombrie, ora 19.00. Spectacolul este, de fapt, un colaj din cinci piese ale lui Aristofan, dintre care o parte au fost acum traduse pentru prima oară în România. "Eutopia" este un spectacol interactiv, în mai multe rânduri, spectatorii fiind invitați să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din Eutopia aproape un musical. Contextul în care se desfășoară piesa și spectacolul este războiul, de fapt războiul civil. Acesta, în combinație cu marea corupție a politicienilor din administrația de stat, ne provoacă depresia. Din păcate, dramaturgul antic Aristofan este absolut contemporan. 

Apoi, duminică, 29 octombrie, tot la ora 19.00, TSC pune în scenă "Dionysos", după "Bacantele", considerată a fi nu numai cea mai bună tragedie scrisă de Euripide, dar una dintre cele mai valoroase scrise vreodată, în antichitate sau modernitate. Se evidențiază prin faptul că introduce un personaj colectiv, corul bacantelor, iar zeul nu mai este o prezență îndepărtată, ci personajul principal.

Tragedia are ca temă mitul regelui Penteu al Tebei și mamei sale Agave, pedepsiți de zeul Dionysos pentru că îi neagă calitatea de zeu, pretinzând că mama sa, Semele, nu l-ar fi zămislit cu Zeus, cum pretindea ea, ci cu un om.

Comentează știrea

un spectator
28 octombrie 2017
cine scrie. ce?!

Un spectacol de teatru "se pune în scenă" pentru o Premieră, o singură dată și doar atunci, de către un regizor care conduce o echipă nouă de realizatori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6509 secunde