Teatrul de Operă "Oleg Danovski" pleacă în turneu

224

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" va pleca în perioada 8- 20 august într-un turneu în Germania. Aici, artiștii constănțeni vor juca în zilele de 10 și 11 august, opera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, la Schloss Braunfels.


Pe 12 august, spectatorii vor avea parte de o "Noapte italiană cu stele ale operei Metropolitan", iar în restul zilelor vor putea urmări binecunoscuta operă "Carmen" de Bizet, la Bad Salzhausen, Lahn și Rockenhausen. 


"Madama Butterfly" este o operă compusă de renumitul Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa. Premiera operei a avut loc la Brescia, în anul 1904. Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Totul începe cu locotenentul de marină Benjamin Franklin Pinkerton din SUA, care închiriază o casă și se căsătorește cu o soție la Nagasaki, deși nu intenționează în mod serios să rămână în Japonia. Apoi, Sharpless, consulul american, vine la nuntă. Pinkerton îi vorbește consulului într-un mod frivol, întrucât el consideră căsătoria aceasta un aranjament temporar, așa cum este și închirierea casei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9697 secunde