Târgul de artă și antichități sosește la Constanța

534
Târgul de artă  și antichități  sosește la Constanța - targuldearta-1437062801.jpg

Articole de la același autor

Târgul de artă și antichități va fi organizat, în perioada 23-26 iulie, în Piața Ovidiu din Constanța, unde se vor reuni colecționari de antichități din toată țara, alături de artiști handmade.

Artistul popular Nicu Cocioarvă a declarat: "Odată, înainte de lăsarea soarelui, mă uitam la o biserică veche din lemn, ce avea la baza turlei o construcție hexagonală din tablă - tablă veche și foarte ruginită... Dintr-o dată, o suprafață din acea tablă, adunând razele soarelui, a strălucit atât de puternic, încât părea mai strălucitoare decât aurul! Atunci mi-am zis că strălucirea nu vine neapărat de la bogăția materialelor; ea poate veni, mai mult, printr-o exprimare artistică și simbolistică. În acest sens, m-am gândit să fac un ALTFEL de icoane..."

Materialele folosite sunt simple/primare: lemn, argilă, metal, pietre, sârmă, tablă etc. - în general, deșeuri -, dar puse în colaj cu multă meticulozitate și armonie; iar efectul coloristic este dat, majoritar, de bogăția și frumusețea motivelor populare românești din frânturi de veșminte autentice.

Organizatoarea evenimentului, Mirela Dogaru, a declarat că are bucuria de a-l avea invitat de onoare pe artistul Nicu Cocioarvă: "În perioada de iarnă, am făcut o călătorie de informare în multe orașe din Ardeal și am rămas uimită cât de multe evenimente se organizează și cât de vie este inima țării. Asta m-a mâhnit oarecum și m-a ambiționat totodată să perseverez în încercarea de a obține aprobări pentru evenimente deosebite în Constanța și Mangalia".

Dacă, pe 26 iunie, a început Târgul de artizanat și handmade pe faleza Paradiso din Mangalia, care se va închide abia în septembrie, în perioada 28 iulie - 1 septembrie, se va derula Târgul de antichități în Parcul Diana Mangalia (la intrarea în Saturn).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Graffiti, adus la rang de artă
Pagina a fost generata in 0.4335 secunde