Târg de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional, la Constanța

485
Târg de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional,  la Constanța - targ-1538915054.jpg

Articole de la același autor

Elevii din județul Constanța sunt așteptați, săptămâna aceasta, la târgul de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional. Intitulat "Știu să-mi aleg meseria", târgul a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura între 8 și 12 octombrie.

Evenimentul din acest an școlar este organizat sub egida proiectului European Vocational Skills Week, primind din partea Comisiei Europene marca de calitate "Official Partner of European Vocational Skills Week 2018".

Astfel, unitățile școlare, împreună cu operatorii economici - parteneri ai învățământului profesional, își vor expune oferta de formare pe parcursul unei zile, între orele 11.00 și 18.00, în mai multe locații din județul Constanța: Cobadin, Crucea, Cogealac, Mangalia, Constanța.

Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, a Instituției Prefectului Constanța, a reprezentanților CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, vizitatorii - elevi și părinți - vor putea beneficia de consiliere pentru carieră și de informații despre celelalte calificări profesionale din oferta educațională centralizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

"Toate cele 31 de unități cu învățământ profesional vor organiza și desfășura în perioada 8 - 12 octombrie o serie de activități demonstrative, vor invita foști absolvenți din domeniul pregătirii în cadrul întâlnirilor cu elevii de gimnaziu, vor organiza concursuri la nivel local, vor implica părinții și membrii comunității în activități de informare și promovare, specifice meseriei, vor face cunoscute parteneriatele cu agenții economici, dar și oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali. Școlile gimnaziale din județ vor fi incluse în programul de vizitare, eșalonat pe ore, de către centrele organizatoare", precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc astăzi, la ora 11, la Casa de Cultură Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde