"Tânărul dansator" vine la Mangalia

371
Festivalul Internațional de Balet "Tânărul  ansator" va avea loc anul acesta între 24 și 29 iulie la Casa de Cultură a Municipiului Mangalia. Concursul se află la a cincea ediție este deja așteptat de public care la edițiile anterioare a umplut sala și se adresează elevilor liceelor de profil, academiilor de dans, tinerilor absolvenți, balerinelor și balerinilor care evoluează deja la teatre de operă și balet și la companii de dans din întreaga lume.
De anul acesta organizatorii au anunțat că s-a introdus în festival și categoria non-profesională, destinată elevilor înscriși în școli private de dans, cluburi artistice sau "doar simpatizanți ai artei Terpischorei". Festivalul cuprinde trei categorii de participare."Micii dansatori" în care vor dansa prichindeii între 5 și 7 ani, "pre-juniorii" pentru grupa de vârstă
8 - 11 ani, "juniorii" unde se încadrează cei de 12 și 17 ani și "seniorii" unde pot concura tinerii între 18 și 22 de ani.
Publicul se va delecta urmărind secțiunile dans clasic, dans de caracter / dans istoric, dans contemporan / modern-jazz și compoziția coregrafică - unde sunt permise toate stilurile de dans.
"Pentru Asociația Culturală Daria’S, concursul va demonstra și va pune în valoare, puternica mobilizare și dorința de nezdruncinat în sprijinirea actului cultural în sine, de punere în valoare a noilor talente din domeniul artei dansului. Pentru partenerii din proiect, sprijinirea și implicarea în acest act de cultură, va însemna dorința de a realiza un fenomen cultural important, care să-și găsească continuitatea de-a lungul anilor", ne asigură organizatorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde