Sute de mărțișoare șugubețe realizate de copiii din comunitățile rurale

423

Articole recomandate

Cu ocazia zilei de 1 Martie, copiii sprijiniți de World Vision, din localitățile Cobadin, Corbu, Cumpăna, Medgidia, Cernavodă și Cogealac, au confecționat sute de mărțișoare, felicitări și bijuterii. Din banii încasați se vor cumpăra mărgele, acuarele, pensule, material textil și câte și mai câte alte produse necesare într-un atelier, astfel încât activitățile derulate în mod constant la Cercurile de Artă din fiecare comunitate să continue cu succes.
La Cogealac, 27 de adolescenți, beneficiari ai Proiectului "Împreună pentru viitor", alături de șase voluntari și 35 de elevi ai Grupului Școlar Cogealac, s-au întâlnit zilnic, chiar și sâmbăta și duminica, la Clubul de Artă din comună și au meșterit 100 de mărțișoare și felicitări, care s-au vândut deja în comunitate. Și la Medgidia, beneficiarii aceluiași proiect au confecționat 200 de mărțișoare pe care le-au vândut în liceele "N. Titulescu" și "N. Bălcescu" din lo-calitate.
Micuții din comuna Corbu au meșterit aproximativ 200 de mărțișoare șugubețe care au fost expuse în fața Primăriei Corbu și la Centrul comunitar World Vision. Și copiii din Cobadin și Cumpăna au lucrat de zor sub supravegherea lucrătorilor comunitari World Vision din cele două comune pentru a confecționa 150 de mărțișoare și felicitări.
La Cernavodă, părinții copiilor cu dizabilități care fac recuperare la Centrul de Intervenție World Vision din localitate s-au constituit cu sprijinul organizației, în Asociația Părinților ai căror copii au dizabilități și au demarat cu ocazia zilei de 1 Martie o mică afacere. Confecționând coliere, brățări și cercei din mărgele, membrii asociației încearcă să obțină banii necesari pentru a putea să acceseze fondurile europene.
Nu în ultimul rând, 25 de voluntari World Vision, majoritatea elevi de liceu și studenți, au creat și ei aproximativ 60 de felicitări și mărțișoare, amintindu-și cu plăcere anii copilăriei în care obișnuiau să confecționeze la școală asemenea minunății, pentru 1 Martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6833 secunde