Surprizele celei de-a opta ediții a Festivalului "Aplauze"

180

Articole de la același autor

Cea de-a opta ediție a Festivalului "Aplauze", competiție internațională de teatru pentru elevi, organizată de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, și-a desemnat palmaresul.

Juriul - format din Daniela Hanțiu, decanul Facultății de arte din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, Bogdan Caragea, director de scenă Teatrul de Stat Constanța, și Daniel Nițoi, actor și regizor în cadrul companiei de teatru Perform A.R.T. din București, a decis ca Trupa "Alexandru Giugaru", din Huși, să fie declarată câștigătoarea premiului I a acestei ediții.

Premiul al II-lea a ajuns la "Trupa Fără Nume", care a reprezentat Colegiul dobrogean "Spiru Haret" din Tulcea și premiul al III-lea trupei "Arthesium", de la Liceul Hyperion din București. De asemenea, au mai fost decernate premii speciale ale juriului oaspeților străini de la Liceul "Fatma Emin Kutvar", din Balikesir, Turcia - "Fekal Theatre Group", Liceul "P.R. Slaveikov", Dobrici, Bulgaria - Trupa "Step by Step", Liceul teoretic "Mihail Kogălniceanu" (Chișinău, Republica Moldova) și Trupa "Olzhych Tavriitsy" (Școala nr 1, Mykolaiv, Ucraina).

Premii de interpretare au fost acordate Cristinei Ciulei - Trupa de teatru "Alexandru Giugaru" (Huși), lui Eduard Caraenache - "Trupa Fără Nume" (Colegiul Dobrogean "Spiru Haret" Tulcea), Larisa Suciu - Trupa de teatru "Alexandru Giugaru" (Huși), Teodora Pintilie - "Talent Art" (Con-stanța).

Ca în fiecare an, și această ediție a inclus, pe lângă reprezentațiile elevilor, ateliere de lucru susținute de actori profesioniști. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6932 secunde