Super-film de week-end: "Luna lui Jupiter", la Cityplex Tomis Mall

365

Articole de la același autor

În acest week-end, aveți posibilitatea de a viziona la Cityplex Tomis Mall o mulțime de filme bune. Unul dintre acestea este "Luna lui Jupiter", în regia lui Kornél Mundruczó, cu Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi, Mónika Balsai. 


"Luna lui Jupiter", cel mai recent film semnat de regizorul maghiar cu origini românești, a intrat în cinematografele din România în urmă cu aproximativ o săptămână și a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes în 2017. Acesta spune povestea unui refugiat sirian împușcat de un polițist de frontieră atunci când încearcă să intre ilegal în Ungaria. Sub șocul rănii provocate, Aryan descoperă că are acum puterea de a levita. Aruncat într-o tabără de refugiați, el scapă cu ajutorul lui dr. Stern, motivat de intenția de a-i exploata secretul extraordinar. Cei doi bărbați evadează în căutare de bani și de siguranță, fiind urmăriți de un comisar. Fascinat de darul incredibil al lui Aryan, dr. Stern decide să mizeze totul pe o lume în care miracolele se cumpără. 


Filmul va putea fi vizionat la cinema Cityplex, pe 1 iulie, de la ora 21.00, cu intrare liberă, dacă achiziționați de la bar produse în valoare de minimum opt lei. 


Apoi, pentru împătimiții de SF, aceștia se vor putea întâlni cu "Omul furnică și viespea", peliculă din care nu vor lipsi Evangeline Lilly și Paul Rudd. În acest film, Scott Lang ajunge să se confrunte cu consecințele propriilor alegeri, atât ca super erou, cât și ca tată. Deși întreaga sa atenție este acum concentrată pentru a reechilibra viața de familie și responsabilitățile pe care le are în calitate de Ant-Man, Scott este solicitat de Hope van Dyne și Dr. Hank Pym să preia o misiune nouă și urgentă. Astfel, nevoit să își îmbrace din nou echipamentul, Scott trebuie să își reînvie spiritul de echipă pentru a colabora cu Wasp, alături de care va încerca să descopere misterele trecutului. 


"Câteva conversații despre o fată foarte înaltă" este un alt titlu ce nu trebuie ratat. Aici, regizorul Bogdan Theodor Olteanu aduce în prim-plan o "fostă", un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete construiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste, dar pe măsură ce se apropie, trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. 


"Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă «tradiție». Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar și azi", a declarat regizorul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4992 secunde