Sunteți în vacanță? Vizitați Marea Moschee din centrul istoric al Constanței!

221
Sunteți în vacanță? Vizitați Marea Moschee din centrul istoric al Constanței! - vizitamoschee-1566209179.jpg
Turiștii care vin pe litoral pot vizita Marea Moschee din Constanța. Mai este cunoscută și drept Moscheea Carol din Constanța, un monument de arhitectură construit în stil arabo-bizantin combinat cu elemente arhitecturale românești. 


Monumentul a fost construit în anul 1910 de arhitectul V. Ștefănescu. Se găsește pe Str. Arhiepiscopiei nr. 5 (Piața Ovidiu). 
Moscheea a fost construită pe o veche geamie datând din anul 1822. Aici se află cel mai mare covor oriental din România, vechi de 200 de ani, având o suprafață de 144 mp și o greutate de 500 de kilograme. Acest covor a aparținut sultanului Abdul Hamid. 
Turiștii au posibilitatea de a urca în minaretul înalt de 47 de metri, de unde pot admira o superbă panoramă asupra zonei vechi a orașului. Scara interioară numără 140 de trepte până la locașul muezinului, de unde, în trecut, se anunța ora de rugăciune. 
Sala centrală a moscheii este o încăpere pătrată, cu latura de 14 metri. 


Moscheea a reprezentat un cadou făcut de regele Carol I către comunitatea musulmană din Dobrogea și a fost inaugurată chiar în prezența regelui. Inițial s-a numit Moscheea Carol I, dar ulterior a fost redenumită Moscheea Mahmud al II-lea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde