Federația "Spiru Haret" cere amânarea concursului de directori de școli

"Sunt zeci de unități unde nimeni nu și-a depus dosarul!"

1027
6

Articole recomandate

Ținând cont de problemele apărute în organizarea concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" consideră că este obligatorie amânarea acestuia, reevaluarea tuturor dosarelor candidaților respinși și organizarea acestuia în condiții de normalitate.

"La ora actuală, concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariției listelor finale cu candidații admiși la București. Deși metodologia prevede ca listele să fie afișate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afișate nici măcar în prezent! Mai grav este faptul că toți candidații din București au așteptat toată noaptea afișarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiții, în situația în care concursul continuă, oricine poate contesta în instanță legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidați, care în 1989 aveau vârsta de 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declarație care să arate că nu au făcut poliție politică", a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE "Spiru Haret".

Ținând cont de toate deficiențele apărute în organizarea acestui concurs, FSE "Spiru Haret" solicită Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice amânarea acestuia și reevaluarea tuturor dosarelor respinse, astfel încât toți candidații să beneficieze de șanse egale.

"Considerăm că, dacă MENCS va continua cu desfășurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia, și anume de a profesionaliza funcția de director și de a crea stabilitate pe funcții, lucruri pe care ni le dorim cu toții. Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiți cu delegație cu alții care vor fi numiți tot cu delegație. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unități unde nimeni nu și-a depus dosarul, deoarece nimeni nu își dorește să devină director", a mai precizat Marius Ovidiu Nistor.

Comentează știrea

Robert Alexandru
10 octombrie 2016
Metodologia (din 31 august) încalcă OUG 41 (din 30 iunie), exact pe debirocratizare. Sunt candidați cu dosarul respins din acest motiv.

Mulți candidați s-au văzut cu doserele respinse, pentru că nu au reușit să încarce pe "Platforma cu năbădăi" toate actele cerute. DAR metodologia publicată la 31 august a.c. CONTRAZICE PREVEDERI ale OUG 41/2016, intrată în vigoare la 30 iunie a.c. Printre prevederile acestei OUG: Pentru cereri de acte în format electronic, instituțiile trebuie să pună la dispoziție o adresă e email (deci nu o platformă) Cetățenilor NU LI SE VOR MAI CERE ACTE ce pot fi obținute direct, între instituții. REFERIRE DIRECTĂ LA CAZIERUL JUDICIAR!!! Era ilegală cererea cazierului judiciar (deci și eliminarea dosarelor candidaților care nu l-au postat) Similar, multe documente cerute (și din cauza cărora alți candidați au fost respinși) se referă la date aflate chiar la MENCȘ Este situația tipică, descrisă de Premierul Cioloș ca fiind eliminată prin OUG, în care un cetățean este pus să ia un act de la un ghișeu, ca să-l depună la alt ghișeu al aceleiași instituții. Sunt acoperite în acest caz: dovada apartenenței la Corpul Națonal de Experți în Management Educațional (registrul este chiar la cei care cer dovada aceasta), și cererile de calificative pe anii anteriori (școlile încarcă, cu multă trudă, în fiecare an aceste date, chiar pe site-ul ministerului)

constantean
10 octombrie 2016
cine e nistor?

Cine e Nistor? ce stie el sa faca? e profesor? mai stie sa fie profesor? ce stie el despre calitatile unui profesor? sindicatele din invatamant sunt politizate.

Neintelegatorul
10 octombrie 2016
Nu inteleg

Ce treaba au sindicatele cu concursul de directori? Directorii nu sunt membri de sindicat, nu platesc cotizatie. De la inceput actualii directori au contestat concursul. Domnilor din sindicat mai bine ati vedea fluturasul de salariu al sindicalistilor; nu a fost facuta marirea de salariu asa cum s-a zis.

ana-adorata
10 octombrie 2016
către sindicat

Ce tot mai vreți mă?VOI ăștia care sunteți cu fundul nici în căruță,nici în teleguță? Trebuia să facă parte din metodologia de concurs,ca directorul să nu facă abuzuri în serviciu și să nu dea mită și să nu primească mită.Că altfel ajunge la DNA cât de curând.

Campeanu
10 octombrie 2016
DEMISIA

Ministrul si toti INSPECTORII generali DEMISIA. BATJOCORIREA TUTUROR NU VA RAMANE FARA REZULTAT.

Fagadau
10 octombrie 2016
Fagadau

un primar penal si mincinos asa se intampla! Pe cand ne dati si noua detalii domnule Fagadau despre : 1.,,Demisia daca Bd. Tomis nu va fi gata la timp’’ 2. Dosarul retrocedarilor ilegale in care sunteti implicat - ni se pare noua sau ar trebui sa va dati demisia de onoare? Bine dumneavoastra nici onoare nu aveti…… 3. Parerea dumneavoastra despre faptul ca orasul al carui primar sunteti, este plin de gropi si de gunoaie. 4. Locuitorii din Henri Coanda care zi de zi cauzeaza numai probleme si se ocupa de furturi.ne este frica sa venim si de la munca seara ca se iau de noi…unde este politia locala??? Ce paziti domnule fagadau? Ca primar nu va mai pot spune. 5. VORBEATI IN CAMPANIE DESPRE PROMOVAREA TINERILOR – se vede domnule FAGADAU ca dumneavoastra prin promovarea tinerilor intelegeti sa va promovati pe liste PE AMANTA TEODORU. NU VA ESTE RUSINE DOMNE SA ADUCETI IN PRIM PLANUL CONSTANTEI PE AMANTA DUMNEAVOASTRA?? SA FIM SERIOSI…TOTI AVEM CATE O SUGATIVA DA II PLATIM O CHIRIE SI O TINEM ASCUNSA NU SUPARAM TOATA ORGANIZATIA MUNICIPIULUI SI NU NUMAI PENTRU O FEMEIE USOARA careia ii dai tu in buba cretinule! O sa ai de tras din cauza lui teodoru tovarase

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6613 secunde